TV sporedi

2Cellos 2obraza

Pregled predvajanj na TV kanalih

2Cellos 2obraza

spored predvajanj (zadnjih 100)
2Cellos 2obraza, Slovenija 2, 01.01.2018, ob 20:05
Glasbeni (ponovitev)
Režija: Aleš Verbič

Ekskluzivni dokumentarec o dveh izjemnih mladeničih, prodornih glasbenih ikonah, Luki Šuliću in Stjepanu Hauserju.

Luka Šulić in Stjepan Hauser, Mariborčan in Puljčan, združena v svetovno čelistično senzacijo 2Cellos, sta dočakala tudi film o svoji zgodbi. Gre za prvi in doslej edini dokumentarec o teh dveh čelistih. Šulić in Hauser sta film in glasbo, ki jo bomo slišali v njem, avtorizirala. Film bo predstavil glasbenika, ki sta povzročila, da so otroci na novo odkrili čelo.

Kako živita dve karieri - v svetu klasične glasbene umetnosti in v svetu pop, rock in sedaj tudi filmske glasbe, kako ustvarjata, kakšni so njuni umetniški in življenjski izzivi za naprej ... Luka Šulič in Stjepan Hauser, vrhunska umetnika v klasični glasbi, z akademsko izobrazbo in s številnimi nagradami na najpomembnejših mednarodnih glasbenih tekmovanjih, na svojih koncertih z izvedbami klasične glasbe in njunih priredb pop, rock ter filmskih uspešnic združujeta ljubitelje različnih glasbenih svetov.

Ob vsej slavi in včasih pretirano kaotičnem urniku neprestano ostajata razpeta med kontrastna svetova svetovnega uspeha in iskanj ter ohranjanj notranjega miru, samote. Ekipi Televizije Slovenija sta dovolila ekskluziven vpogled v oba njuna svetova in gledalci bodo lahko skozi lupino zunanjosti spoznali njun miselni, čustveni, zavestni in podzavestni ustvarjalni in poustvarjalni svet, njuno zasebnost in intimnost.

Prvič si bo na televizijskih ekranih mogoče ogledati del njunega nastopa z letošnjih dveh aprilskih koncertov v ljubljanskih Stožicah, na katerih sta predstavila svoj novi album priredb najlepše filmske glasbe »Score« s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla, in izvedeti marsikatero zanimivost iz priprav na koncert.

Približala pa nam bosta tudi svet, ki ga poznajo le njuni najbližji. Njune zasebne trenutke na Štajerskem in v Istri, v katerih najdeta svoj mir in si v njih polnita baterije po velikih uspehih na številnih turnejah.

Film je bil posnet v okviru Uredništva glasbenih in baletnih programov RTV Slovenija. Luka in Stjepan sta v svoj svet, ki ju dela posebna, enkratna, svojska in neponovljiva, dovolila vstopiti urednici in scenaristki filma Danici Dolinar, direktorjema fotografije Juretu Nemcu in Bernardu Permetu, montažerju Andreju Modicu ter režiserju Alešu Verbiču.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
2Cellos 2obraza, Slovenija 2, 15.11.2017, ob 20:05
Glasbeni