TV sporedi

Apollo: Misije na Luno

Pregled predvajanj na TV kanalih

Apollo: Misije na Luno

spored predvajanj (zadnjih 100)
Apollo: Misije na Luno, NATIONAL GEOGRAPHIC, 20.07.2019, ob 22:00
Dokumentarni, 1. del
Izvirnik: Apollo: Missions To The Moon

Novi posnetki in še nikoli slišani zvočni posnetki ključnih trenutkov Nasinega vesoljskega programa Apollo in ameriškega cilja, da bi na Luni pristali pred letom 1970. Misij si ne bomo ogledali z modernega stališča; predvajali bomo TV-prispevke, radijske prispevke, domače posnetke, Nasine posnetke in zvočne posnetke iz Nasinega kontrolnega štaba, ki jih še nikoli nismo slišali.

Mediji iz prve roke ponujajo pristen vpogled v način, na katerega so Apollove misije predstavili javnosti.

Dokumentarec prikazuje še nikoli videne posnetke, nove posnetke in redke fotografije vseh dvanajstih odprav in tako pove celotno zgodbo zgodovinskega Nasinega vesoljskega programa.

20. julija 1969 se je Neil Armstrong spustil po majhni lestvi in postal prvi človek, ki je stopil na Luno, pri tem pa je izrekel: “To je majhen korak za človeka, a velik skok za človeštvo.” Dogajanje je prek zaslonov spremljalo več kot pol milijarde ljudi po vsem svetu in Apollo 11 je postal prvi, ki je pristal na Luni s človeško posadko. Odprava, ki so jo vodili astronavti Armstrong, Michael Collins in Buzz Aldrin, je tako zaključila vesoljsko dirko in izpolnila ameriški cilj, ki ga je določil predsednik John F. Kennedy. Ta zgodovinski podvig je svet spremenil za vedno.

Apollo: Misije na Luno prikazuje poleg avdio in video posnetkov pogumnih astronavtov tudi kolektivna čustva in zvoke, ki nas ponesejo nazaj v zlate čase vesolja,” je povedal Jennings.

V dokumentarcu vidimo povsem nove posnetke in slišimo še nikoli slišane avdio posnetke, ki nam ponovno prikažejo ključne trenutke pred letom 1970 ameriškega pristanka na Luni. Gledalci bodo odprave izkusili v celoti prek arhivskih televizijskih posnetkov, še nikoli slišanih radijskih posnetkov, domačih posnetkov, Nasinih video in avdio posnetkov ter imeli zaradi tega občutek, da so vsemu dogajanju priča sami.

“Apollo: Misije na Luno razkriva ne samo, kaj se je dogajalo med misijami, temveč tudi dogajanje v domovih družin in prijateljev astronavtov, ki so se podali v nebo,” pripoveduje Jennings. “Ves svet se je za trenutek ustavil in pozdravil neverjeten pogum in optimizem človeštva, ki ga je Apollo omogočil.”

“Apollo: Misije na Luno ni samo oddaja, temveč tudi izkušnja,” pove Geoff Daniels, izvršni podpredsednik igranih oddaj na National Geographicu. “Film prikazuje neponovljive trenutke, ki vas bodo prevzeli, in junaštvo človeštva v času, ko je bila naša država, in svet, razdeljena. Apollo je obudil naš namen in do raziskovanja vesolja, ki je globoko vtkano v človeško DNK in v osrčje National Geographica. Zdaj, 50 let pozneje, je film enako relevanten, opominja nas na to, kaj lahko dosežemo skupaj in kako se lahko spremenimo.”

Apollo: Misije na Luno je za National Geographic Documentary Films produciral 1895 Films. Pri 1895 Films je Jennings izvršni producent in režiser. Pri National Geographic Documentary Films pa je izvršna producentka in urednica Bernadette McDaid, Hamish Mykura pa je podpredsednica razvoja.

Jezik: Angleščina
Leto: 2019
Apollo: Misije na Luno, NATIONAL GEOGRAPHIC, 13.07.2019, ob 14:05
Dokumentarni, 1. del
Apollo: Misije na Luno, NATIONAL GEOGRAPHIC, 08.07.2019, ob 00:55
Dokumentarni, 1. del
Apollo: Misije na Luno, NATIONAL GEOGRAPHIC, 07.07.2019, ob 22:00
Dokumentarni, 1. del