TV sporedi

Artur: Artur piše zgodbo

Pregled predvajanj na TV kanalih

Artur: Artur piše zgodbo

spored predvajanj (zadnjih 100)
Artur: Artur piše zgodbo, HTV 2, 15.11.2017, ob 08:30
Risani, 1. sezona, 12. del
Izvirnik: Arthur
Režija: Greg Bailey
Igrajo: J.T. Turner, Melissa Altro, Daniel Brochu, Bruce Dinsmore, Jodie Resther, Arthur Holden
Ocena IMDb: 7,4/10

Artur mora napisati zgodbo, a ne ve, o čem bi pisal, ker je prepričan, da njegovo življenje ni zanimivo. Toda ko se spomni na čas, ko je dobil psička Cobro, spozna, da je resnica včasih bolj zanimiva od izmišljotine!

Artur je edini, ki verjame, da je njegov pes neverjetno pameten. Toda tudi on je v zadregi, ko Cobra na slovesnosti ob mestnem prazniku pobegne. Je morda z njim nesrečen ali je pobegnil zaradi joka male Katine?

V kanadsko-ameriški risanki za otroke Artur spremljamo pustolovščine in težave prisrčnega osemletnega mravljinčarja.

Kanadsko-ameriška risanka za otroke Artur je veliki hit in svetovna senzacija ter dobitnik kar šestih nagrad Emmy. Nastala je po predlogi knjižnih uspešnic Marca Browna, v kateri spremljamo pustolovščine in težave prisrčnega osemletnega mravljinčarja, ki očara predvsem z dejstvom, da je čisto običajen otrok.

Artur, mlajša sestra Dorica in njuni prijatelji svoje preglavice rešujejo z obilico domišljije in humorja, najsi gre za soočenje z nasilnežem v šoli, zaskrbljenost zaradi prihoda novega učitelja ali pa čuvanje groznih dvojčkov.

Dogajanje je postavljeno v izmišljeno mesto Elwood, v prvi sezoni pa bomo v vsaki epizodi spremljali po dve zgodbi o doživetjih malega Arturja, njegovih prijateljev in članov družine ter o njihovih vsakodnevnih medosebnih odnosih.

Ta zelo uspešna risana serija se je začela leta 1994, od takrat so predvajali 229 polurnih epizod, s čimer je postala najdlje predvajana animirana televizijska serija za otroke. V samo nekaj letih je s skoraj 10 milijoni gledalcev dosegla zelo veliko gledanost in je za Sezamovo ulico druga po skupnem času predvajanja na televizijski mreži PBS Kids.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996