TV sporedi

City folk - Obrazi mest: Maribor

Pregled predvajanj na TV kanalih

City folk - Obrazi mest: Maribor

spored predvajanj (zadnjih 100)
City folk - Obrazi mest: Maribor, Slovenija 1, 14.08.2019, ob 14:35
Dokumentarni (ponovitev)
Življenjske zgodbe prebivalcev mest.

Božidar je 55-letni kolesar in obožuje kolesa. Zelo rad jih popravlja v veži svojega bloka v središču Maribora. Božidar živi sam v velikem starem meščanskem stanovanju. Ločen je in ima sina, ki ravno končuje srednjo šolo. S sinom in ženo se sreča na sinovem maturantskem plesu. Oče in sin imata zelo pristen odnos. Pogosto se skupaj sprehajata po parku. Božidar ima zelo lep odnos s svojo 97-letno materjo, ki živi v domu za ostarele.

Tina je 36-letna mati osemletnega Ariela. Živita v središču Maribora. Tina se je ločila s slavnim glasbenikom in po ločitvi je nadaljevala svojo glasbeno kariero. Zelo rada ima bobne in afriške ritme. Vodi bobnarske delavnice za ženske. Vsako zimo potuje v Afriko, kjer jo navdihujejo vedno novi ritmi. Verjame, da z ločitvijo ni konec življenja, da po njej še vedno lahko uresničuješ svoje sanje, tudi če imaš otroka, samo verjeti moraš vase in si dobro organizirati vsakdanje življenje. Tina ima še vedno stike z nekdanjim partnerjem, sinovim očetom. Sijajno se razume s svojim malim Arielom, ki skuša razumeti njene ambicije. Njena strast je boben djemba.

Behrang je 30-letni glasbenik, ki živi v središču Maribora. Iranec je, njegova žena pa je Slovenka. Pričakujeta prvega otroka. Behrangov najboljši prijatelj je fant s posebnimi potrebami, ki je bil prva povezava z njegovo novo družino v Sloveniji. Behrang je mentor v glasbeni delavnici za ljudi s posebnimi potrebami. Ima črnega psa, ki ga spremlja pri odkrivanju mesta in ki laja, kadar Behrang vadi na svojih glasbenih inštrumentih. Behrang rad pripravlja iranske jedi in je odličen kuhar. Preučuje značaj Slovencev in primerja življenje v Mariboru in Teheranu. Rad zakuri ogenj na prostem in je velik ljubitelj narave.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
City folk - Obrazi mest: Maribor, Slovenija 1, 07.08.2019, ob 14:35
Dokumentarni (ponovitev)
City folk - Obrazi mest: Maribor, Slovenija 2, 17.05.2017, ob 09:30
Dokumentarni