TV sporedi

Danes dol, jutri gor: Mojca in njena dediščina

Pregled predvajanj na TV kanalih

Danes dol, jutri gor: Mojca in njena dediščina

spored predvajanj (zadnjih 100)
Danes dol, jutri gor: Mojca in njena dediščina, Slovenija 1, 13.06.2019, ob 11:25
Družinski, 18. del (ponovitev)
Življenje se čez noč lahko obrne na glavo. Mojca prejme pismo, ki obeta bogato zapuščino in Mojco spremeni v bogato dedinjo. Celotno dogajanje pa se še najbolj dotakne Irme, ki postane Mojčina zaveznica in najboljša prijateljica. Počne stvari, na katere še včeraj sploh ne bi pomislila, in na videz nesebično pomaga Mojci pri izpolnjevanju vseh zapuščinskih zahtevkov. Jima bo uspelo?

Drug v drugega trčijo trije različni kulturni konteksti: slovenski, balkanski in germanski.

V nanizanki vzcveti prepovedana ljubezen med hčerko uglednih Slovencev in, po njihovem mnenju, sinom manj uglednih srbsko-slovenskih staršev. Zažari pa tudi nezaslišana strast Avstrijca do srbske natakarice. To je zgodba o preizkušnji moškega tovarištva, ki ga hočeta skaliti ženska nečimrnost in pohlep … In zimzelena melodija o tem, kdo in na kakšen način v družini nosi hlače. Je maškarada prikrivanja revščine v navidezno bogastvo in slačenje nesramnega razsipništva v pravo pomanjkanje.

»Danes dol, jutri gor« je ogledalo našim najbolj neumnim strahovom, nepopravljivo slepim željam, divjemu pohlepu, žgečkljivemu poželenju in nerazumljivi vzvišenosti. Ob spoznanju, da smo zase pravzaprav vsi plemiči, a za druge le čefurji, pa se ne razjočemo, temveč kvečjemu do solz nasmejemo …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
Danes dol, jutri gor: Mojca in njena dediščina, Slovenija 2, 28.07.2018, ob 09:15
Družinski, 18. del
Danes dol, jutri gor: Mojca in njena dediščina, Slovenija 1, 21.02.2017, ob 12:25
Družinski, 18. del
Danes dol, jutri gor: Mojca in njena dediščina, Slovenija 1, 07.08.2015, ob 09:50