TV sporedi

Detektiv Down

Pregled predvajanj na TV kanalih

Detektiv Down

spored predvajanj (zadnjih 100)
Detektiv Down, Slovenija 2, 15.11.2017, ob 22:35
Kriminalka (ponovitev)
Izvirnik: Detektiv Downs
Režija: Bård Breien
Igrajo: Svein André Hofsø Myhre, Martin L. Lotherington, Bjørn Sothberg, Berit Kullander, Evelyna Kolenská, Pavel Vokoun
Ocena IMDb: 5,5/10

Film o detektivu z Downovim sindromom.

Robert ima detekivsko agencijo, samega sebe med sanjarjenjem vidi ob boku Samu Spadu ali Philipu Marlowu med preiskovanjem kakšnega še posebej zapletenega primera. Žal njegov telefon ne cinglja, stranke si ne podajajo kljuke vhodnih vrat, še njegov oče, policijski inšpektor, ga ne ceni preveč. Dokler nekega dne, kot v klasični kriminalki, v pisarno ne vstopi skrivnostna ženska. Olav Starr, legendarni hitrostni drsalec, je izginil in njegova rodbina mora čim prej najeti detektiva, po možnosti nesposobnega, da bo pomirila bogato in senilno babico, glavo družine. Robert, detektiv brez dela, izgleda idealen za (ne)raziskovanje primera. Ampak zarotniki v vplivni rodbini ne računajo na Robertovo vztrajnost in nenavadne preiskovalne metode. Če glede na nastavke zgodbe pričakujete klasično kriminalno komedijo, vam moramo izdati še eno podrobnost – Robert je prvi detektiv na svetu z Downovim sindromom.

Zanimiv in nenavaden film, ki ga TV Slovenija predvaja v času obeleževanja svetovnega dneva Downovega sindroma, je delo norveškega režiserja Bårda Breiena, ki je s prvencem Umetnost negativnega mišljenja opozoril na svoj prav poseben tip humorja. Oster, črn, brez tabujev, ampak v nobenem primeru žaljiv do hendikepiranih ljudi.

Država: Norveška
Jezik: Norveščina
Leto: 2013
Detektiv Down, Slovenija 2, 23.03.2017, ob 21:50
Kriminalka