TV sporedi

Duhovni utrip: Govoriti dobro

Pregled predvajanj na TV kanalih

Duhovni utrip: Govoriti dobro

spored predvajanj (zadnjih 100)
Duhovni utrip: Govoriti dobro, Slovenija 1, 11.10.2017, ob 14:35
Kulturni
Oddaja dokumentira dogajanje na podro─Źju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Od pomladi je slovenska knji┼żna zakladnica bogatej┼ía in te┼żja za dve obse┼żni temeljni deli o retoriki. Retori─Źni dvoj─Źek, kot so ga poimenovali izdajatelji pri ┼áoli retorike Zupan─Źi─Ź in Zupan─Źi─Ź, se predstavlja z Aristotelovo Retoriko in Kvintilijanovo ┼áolo retorike, ki med drugim ponuja tudi odgovor na vpra┼íanje, kdo je pravi govornik. ┬╗Pravi govornik je lahko samo dober ─Źlovek.┬ź (Mark Fabij Kvintilijan)

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so v─Źasih potisnjene na rob javnega ┼żivljenja ter omogo─Źa preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v razli─Źnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teolo┼íke vsebine, ampak posku┼ía opisati odnos verskih skupnosti do najrazli─Źnej┼íih dru┼żbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujo─Źih.

Oddaja predstavlja podro─Źje duhovnosti in ezoterike, razli─Źna gibanja in posameznike, ki na samonikle na─Źine odkrivajo prostrano podro─Źje ─Źlovekove eksistence.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
Duhovni utrip: Govoriti dobro, Slovenija 2, 08.10.2017, ob 06:55
Kulturni (ponovitev)
Duhovni utrip: Govoriti dobro, Slovenija 1, 06.10.2017, ob 16:05
Kulturni