TV sporedi

Duhovni utrip: "Videla sem svet in življenje"

Pregled predvajanj na TV kanalih

Duhovni utrip: "Videla sem svet in življenje"

spored predvajanj (zadnjih 100)
Duhovni utrip: "Videla sem svet in življenje", Slovenija 1, 12.02.2019, ob 14:35
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Ob stoletnici Narodne galerije so na ogled postavili razstavo del Ivane Kobilce. Dr. Mateja Maučec je za nas predstavila Kobilčino izjemno ustvarjalno in raznoliko sarajevsko obdobje. Na razstavi so na ogled tudi štirje avtoportreti. O njih je spregovorila dr. Alenka Simončič.

Znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika predstavljamo v luči njegovih sakralnih del. Razstavo z naslovom Plečnik in sveto smo si za vas ogledali v Plečnikovi hiši v Ljubljani.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
Duhovni utrip: "Videla sem svet in življenje", Slovenija 2, 10.02.2019, ob 06:55
Kulturni (ponovitev)
Duhovni utrip: "Videla sem svet in življenje", Slovenija 1, 09.02.2019, ob 17:20
Kulturni