TV sporedi

Elizabeta II.

Pregled predvajanj na TV kanalih

Elizabeta II.

spored predvajanj (zadnjih 100)
Elizabeta II., HTV 2, 17.08.2019, ob 11:05
Biografija, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: Elizabeth II

Na za─Źetku drugega desetletja 21. stoletja je kraljica pridobila novo samozavest. Leta 2012 je proslavila diamantni jubilej. Bila je ┼íele drug monarh, ki je do┼żivela ta prelomen trenutek. Prva je bila kraljica Viktorija. Britanija je organizirala proslavo na Temzi, da bi se zahvalila kraljici za 60 neverjetnih let slu┼żenja domovini.

Miniserija o javnem in zasebnem ┼żivljenju kraljice Elizabete II.

Kraljica Elizabeta II. najstarej┼íi monarh v britanski zgodovini. Ta vloga ji ni bila namenjena in ni se zanjo izobra┼żevala. Pri desetih letih se je njeno ┼żivljenje obrnilo, ko je njen stric Edvard VIII. odpovedal prestolu in za naslednico najve─Źjega cesarstva v zgodovini sveta postavil njo.

Pri 21 letih je tako Britancem in Skupnosti narodov obljubila, da bo svoje ┼żivljenje posvetila temu, da bo slu┼żila njim. To zaprisego pa je obnovila 60 let kasneje.

Kot kraljica je imenovala 13 premierjev - od Sira Winstona Churchilla do Therese May. Njen najve─Źji uspeh je bil dejstvo, da je britanski imperij preobrazila v Skupnost narodov, skupnost razli─Źnih in neodvisnih dr┼żav. V ─Źasu vladanja je do┼żivljala veliko dru┼żinskih tragedij in zmagoslavja, pogosto pa je morala celo izbirati med podporo dru┼żini in opravljanjem kraljeve dol┼żnosti.

V tej seriji o kraljici pripovedujejo britanski premierji, uradniki Buckinghamske pala─Źe, njeni najbli┼żji prijatelji pa nam razkrivajo njeno neodkrito stran: obraz ┼żenske, matere, kraljice.

Dr┼żava: Zdru┼żeno kraljestvo
Jezik: Angle┼í─Źina
Elizabeta II., HTV 2, 10.08.2019, ob 10:56
Biografija, 7. del (ponovitev)
Elizabeta II., HTV 2, 13.07.2019, ob 11:00
Biografija, 4. del (ponovitev)
Elizabeta II., HTV 2, 06.07.2019, ob 11:00
Biografija, 3. del (ponovitev)