TV sporedi

Kjer bom doma: V večen spomin

Pregled predvajanj na TV kanalih

Kjer bom doma: V večen spomin

spored predvajanj (zadnjih 100)
Kjer bom doma: V večen spomin, Slovenija 2, 18.07.2017, ob 20:55
Drama, 1. sezona, 10. del
Izvirnik: A Place to Call Home: Lest We Forget
Režija: Lynn-Maree Danzey
Igrajo: Marta Dusseldorp, Noni Hazlehurst, Brett Climo, Craig Hall, David Berry, Abby Earl
Ocena IMDb: 8,3/10

George naj bi gostil japonsko trgovsko delegacijo in prosi Jacka, ki je bil njihov vojaški ujetnik, da mu ponudi podporo in utiša nasprotnike obiska. Jack naposled privoli v to, a je po dogodku pretresen in poseže po pijači. V trenutku zaupnosti izpove ljubezen Sarah, ki pa se v razmerju z Georgeem že spopada s prvimi udarci zlobne antisemitske Regine. V Elizabethini odsotnosti se James in Olivia vedno bolj zbližujeta, Anna pa v Sydneyju izve, da je res noseča.

Skrivnostna Sarah Adams je razpeta med strahotami druge svetovne vojne in upanjem po novem življenju v Avstraliji.

Dogajanje avstralske družinske sage je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja, v slikovito podeželsko mestece Inverness, kjer na posestvu Ash Park prebiva ugledna in bogata družina Bligh. Na pragu so številne družbene spremembe, a kljub temu je to še vedno čas poln predsodkov in rane, ki jih je prizadejala druga svetovna vojna, so še vedno sveže.

Sarah Adams, prijazna, a nekoliko skrivnostna in zadržana medicinska sestra, se po dvajsetih letih iz Evrope vrača v Avstralijo, za seboj želi pustiti boleče spomine. Na ladji spozna bogato in vplivno avstralsko družino Bligh, saj pomaga Elizabeth Bligh, ki ima zdravstvene težave. Elizabeth Bligh je glava družine, odločna ter manipulativna ženska, ki bi storila vse, da bi zaščitila družino. Z njo potujejo še ovdoveli sin George, katerega Sarah takoj očara, in njegova odrasla otroka: nesrečni sin James z ženo Olivio in živahna hči Anna. Sarah se z družino takoj ujame, še posebej ji je naklonjen George, le Elizabeth je do nje stroga in odklonilna. V Avstraliji Sarah najprej obišče svojo mamo, a mati in hči sta se odtujili in Sarah si mora poiskati svoje domovanje. Za Sarah se začne dolga pot, polna preizkušenj, spletk, žrtvovanja, bolečine, a tudi neizmerne radosti in velike ljubezni, za katero se zdi, da ne bo nikoli uresničena ...

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2013