TV sporedi

Kljukec s strehe: Kljukec in Zaspanček

Pregled predvajanj na TV kanalih

Kljukec s strehe: Kljukec in Zaspanček

spored predvajanj (zadnjih 100)
Kljukec s strehe: Kljukec in Zaspanček, Slovenija 1, 15.09.2018, ob 07:30
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Karlsson på taket
Režija: Vibeke Idsøe
Igrajo: Börje Ahlstedt, Pernilla August, Maria Bolme, Brasse Brännström, Ellen Ekdahl, Nils Eklund
Ocena IMDb: 5/10

Stanonikovi so prijetna družina s tremi otroki, Boštjan in Barbara sta starejša, najmlajšega družinskega člana pa vsi ljubkovalno kličejo kar Bratec.

Gospodična Kozel še naprej skrbi za Bratca, medtem ko sta starša na potovanju, brat in sestra pa na počitnicah. Pravkar pripravlja večerjo za Bratčevega strica Julija, ki prihaja na obisk, ker mora opraviti nekaj zdravniških pregledov.

Medtem pozvoni pri vratih Kljukec, jezen na Bratca, ker ni pustil odprtega okna in je zato moral letati po dežju. Mahne jo naravnost v kuhinjo: rad bi spoznal gospodično Kozel. Ona pa tudi njega – kajti gospodična ni najbolj navdušena nad Bratčevim “nevzgojenim sošolcem”. Ko se končno prikaže stric Julij, Kljukec ustreli v pozdrav s svojo pištolo igračko in zelo je užaljen, ker stric od strahu pade v nezavest.

Mirni, preudarni mož, ki ne verjame v pravljice, postane tarča Kljukčevih norčij. Kljukec se zavije v nenavadna oblačila in se spreletava pred oknom, tako da mora stric, šklepetajoč od groze, navsezadnje priznati, da je videl Zaspančka. Dobri mož prav kmalu še preveč verjame v pravljični svet ...

Risanka je nastala po knjigi Astrid Lindgren.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2002
Kljukec s strehe: Kljukec in Zaspanček, Slovenija 1, 02.09.2017, ob 07:30
Risani (ponovitev)