TV sporedi

Kljukec s strehe: Kljukec uganja norčije

Pregled predvajanj na TV kanalih

Kljukec s strehe: Kljukec uganja norčije

spored predvajanj (zadnjih 100)
Kljukec s strehe: Kljukec uganja norčije, Slovenija 1, 11.08.2018, ob 07:40
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Karlsson på taket
Režija: Vibeke Idsøe
Igrajo: Börje Ahlstedt, Pernilla August, Maria Bolme, Brasse Brännström, Ellen Ekdahl, Nils Eklund
Ocena IMDb: 5/10

Stanonikovi so prijetna družina s tremi otroki, Boštjan in Barbara sta starejša, najmlajšega družinskega člana pa vsi ljubkovalno kličejo kar Bratec.

Na poti domov Bratec skoraj pade v roke tatovoma Rudiju in Lipetu. Potem ko jima srečno pobegne, pove Kljukcu, kaj se je zgodilo. Kljukec se odloči, da jo bo tatovoma - svojima “starima znancema” - pošteno zagodel. Skupaj odfrčita k podstrešnemu stanovanju, v katerem živita lopova in pri tem lahko opazujeta, kako Rudi in Lipe kradeta stvari lahkovernemu obiskovalcu Oskarju. Kljukec in Bratec neopaženo zlezeta v stanovanje.

Kljukcu uspe, da ukradeno uro in denarnico ponovno vrne Oskarju. Potem pa poskrbi, da ju Oskar najde. Rudi in Lipe sta popolnoma zmedena, očitno je Oskar vseeno bolj pameten, kot sta mislila. Nazadnje Oskar odide in tudi Rudi in Lipe se odpravita iz stanovanja. Kljukec in Bratec jima sledita, da bi se prepričala, da ne bosta ponovno poskušala okrasti Oskarja.

Kljukec in Bratec se s stolpa razgledujeta, kje sta Rudi in Lipe. Kljukec noče priznati, da ne pozna na uro na stolpu. Mota se okoli kazalcev, dokler se eden od njiju ne odlomi in pade Rudiju in Lipetu naravnost pred noge. Lopova sta prepričana, da je bleščeči kazalec zlat. “Zaklad” odneseta domov. Toda tam ju že čaka Kljukec. Rudi in Lipe nerodno vlečeta kazalec v stanovanje in v temi ne opazita, da nenadoma oba nosita zadnji del kazalca. Toda kdo ga nosi spredaj? Ko prižgeta luč, je že prepozno – Kljukec odleti s težkim urinim kazalcem in komaj ga uspe obdržati: nikoli si ne bi mislil, da je gledanje na uro tako težko.

Risanka je nastala po knjigi Astrid Lindgren.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2002
Kljukec s strehe: Kljukec uganja norčije, Slovenija 1, 29.07.2017, ob 07:30
Risani (ponovitev)