TV sporedi

Knjiga o džungli: Kaja v slabi koži

Pregled predvajanj na TV kanalih

Knjiga o džungli: Kaja v slabi koži

spored predvajanj (zadnjih 100)
Knjiga o džungli: Kaja v slabi koži, Slovenija 1, 20.08.2019, ob 17:55
Risani (ponovitev)
Izvirnik: The Jungle Book
Režija: Tapaas Chakravarti
Igrajo: Jimmy Hibbert, David Holt, Nigel Pilkington, Teresa Gallagher, Emma Tate, Sam Gold
Ocena IMDb: 4,8/10

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan: čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Knjiga o džungli.

Mavgli vpraša Kajo, koliko opic lahko pogoltne piton v enem grižljaju. Kaji pa ni do klepeta, ker se levi. Mavgli se odpravi v Hladne brloge, da bi našel odgovor na svoje vprašanje.

Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, neustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku, kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.

Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi volčji »starši«, eksotične živali in celo ljudje.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
Knjiga o džungli: Kaja v slabi koži, Slovenija 2, 20.02.2019, ob 08:50
Risani (ponovitev)
Knjiga o džungli: Kaja v slabi koži, Slovenija 1, 17.02.2019, ob 08:45
Risani
Knjiga o džungli: Kaja v slabi koži, Slovenija 2, 04.01.2017, ob 07:40
Risani (ponovitev)