TV sporedi

Knjiga o džungli: Rešite tigra

Pregled predvajanj na TV kanalih

Knjiga o džungli: Rešite tigra

spored predvajanj (zadnjih 100)
Knjiga o džungli: Rešite tigra, Slovenija 1, 14.08.2019, ob 18:05
Risani (ponovitev)
Izvirnik: The Jungle Book
Ocena IMDb: 4,6/10

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan; čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Knjiga o džungli.

Šir kan Mavglija preganja po džungli in Mavgli se ujame v živi pesek. Kljub prošnjam, naj mu pomaga, se Šir kan odloči, da ga bo pustil umreti. Kasneje pa se Šir kan znajde v podobni nevarnosti.

Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, neustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku, kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.

Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi volčji »starši«, eksotične živali in celo ljudje.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
Knjiga o džungli: Rešite tigra, Slovenija 1, 11.08.2019, ob 09:00
Risani
Knjiga o džungli: Rešite tigra, Slovenija 2, 08.02.2017, ob 07:40
Risani (ponovitev)