TV sporedi

Knjiga o džungli: Speča pitonka

Pregled predvajanj na TV kanalih

Knjiga o džungli: Speča pitonka

spored predvajanj (zadnjih 100)
Knjiga o džungli: Speča pitonka, Slovenija 1, 10.03.2019, ob 08:45
Risani (ponovitev)
Izvirnik: The Jungle Book
Ocena IMDb: 4,8/10

Mavgli, Balu, Bagira, Šir kan; čarobna imena, ki jih poznajo otroci po vsem svetu, odkar je pred stoletjem izšla nesmrtna klasika Knjiga o džungli.

Mavgli svojo moč pripisuje tigrovemu kremplju, ki ga nosi okoli vratu. Krempelj je v nekem boju dobil od Shir kana. Potem pa Mavgli krempelj izgubi v zvitku speče Kaje in s Šir kanom se mora spopasti brez njega.

Mavgli je še vedno deček in njegovi podvigi izražajo njegov radoživi, drzni duh. Le kako ne bi bil človek, ki so ga vzgojili volkovi, neustrašen, še posebej, ker so njegovi najboljši prijatelji modri medved, panter in pitonka. Obdarjen s smislom za humor, izostrenim nagonom in optimističnim pogledom na svet, se Mavgli uči premagovati težave in preživeti v džungli. Ob vztrajnem sovražniku, kot je tiger Šir kan, je to poseben izziv. Mavgli se mora braniti tudi pred zahrbtnim šakalom in opičjim ljudstvom, ki se ne zmeni za zakone džungle.

Mavglijeve dogodivščine se odvijajo v tropskem gozdu, med ruševinami indijske kraljevske utrdbe, v templjih, na slapovih ... Nastopajo tudi druge osebe iz Kiplingovih zgodb: volk Akila, vodja tropa, Mavglijevi volčji »starši«, eksotične živali in celo ljudje.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
Knjiga o džungli: Speča pitonka, Slovenija 2, 25.02.2019, ob 08:50
Risani
Knjiga o džungli: Speča pitonka, Slovenija 2, 09.01.2017, ob 07:40
Risani (ponovitev)