TV sporedi

Koda morilca

Pregled predvajanj na TV kanalih

Koda morilca

spored predvajanj (zadnjih 100)
Koda morilca, HTV 2, 12.01.2018, ob 22:35
Biografija, 2. del
Izvirnik: Code of a Killer
Režija: James Strong
Igrajo: John Simm, Anna Madeley, David Threlfall, Lorcan Cranitch, Jaz Deol, Andrew Tiernan
Ocena IMDb: 7,7/10

Ker je novi DNK test dr. Aleca Jeffreysa pokazal, da je pridržani osumljenec nedolžen, ga navkljub negodovanju javnosti spustijo na prostost. Detektiv Baker je še vedno prepričan, da je morilec eden od meščanov. Zato se mu porodi nenavadna ideja: zbral bo vzorce krvi več kot 5.000 meščanov v upanju, da se bo vzorec ujemal s tistim, ki ga že imajo. Baker in dr. Alec pri tem naletita na odpor številnih, tako v policiji kot v skupnosti. Lahko dr. Alec in Baker prepričata ljudi v nasprotno?

Zgodba o tem, kako sta briljanten znanstvenik in preiskovalcev družila moči, da bi uresničila revolucionaren napredek v moderni kriminalistiki.

Nova britanska serija, posneta po resničnih dogodkih.

Leicestershire, 1984. Alec Jeffreys (John Simm), znanstvenik na Univerzi Leicester, odkrije izredno metodo branja DNK odtisa vsakega posameznika. Le 6 km stran pa neusmiljen detektiv, David Baker preiskuje umor učenke v bližnji šoli.

12 let kasneje je najdena umorjena še druga učenka. Kmalu zatem je aretiran mladenič, ki prizna umor drugega dekleta, prvega pa ne. Baker je prepričan, da je osumljen umoril tudi prvo dekle, zato za pomoč prosi dr. Jeffreysa, saj želi uporabiti njegovo novo DNK metodo. Jeffreys se boji, da je odtis, vzet na kraju zločina, preveč uničen za tovrstno testiranje, vendar ni. Izkaže se, da je imel Baker prav - ista oseba je umorila obe dekleti, vendar ne ta osumljenec. Kmalu za odtis izve tudi javnost. Baker je namreč prepričan, da je morilec še vedno v mestu, zato želi pobrati vzorce čim več meščanom, da bi našel morilca, preden ponovno napade.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Koda morilca, HTV 2, 05.01.2018, ob 23:20
Biografija, 1. del
Koda morilca, HTV 2, 09.06.2016, ob 21:15
Koda morilca, HTV 2, 08.06.2016, ob 23:10