TV sporedi

Mars: Okužba

Pregled predvajanj na TV kanalih

Mars: Okužba

spored predvajanj (zadnjih 100)
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 29.06.2019, ob 17:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Izvirnik: Mars: Contagion
Režija: Everardo Gout
Igrajo: Alberto Ammann, Ben Cotton, Kata Sarbó, Nicholas Wittman, Karen Gagnon, Tom Nguyen
Ocena IMDb: 7,5/10

V mestu Olympus in koloniji Lukrum razsaja skrivnostna bolezen. Ko fundacija izve, da je njihov član umrl, se trudi čim prej najti vzrok in ustaviti bolezen. Vladimir Chuprov v sedanjosti govori o zdravstveni krizi, ki jo je Rusija zamolčala.

V serijo Mars so vključeni intervjuji z resničnimi strokovnjaki iz Nase in drugih zasebnih podjetij, ki razvijajo vesoljsko tehnologijo.

V devetih letih od pristanka na Marsu je prvih šest astronavtov povečalo mesto Olympus v pravo kolonijo. Mednarodna Marsova znanstvena fundacija pa jih ne more več sama financirati, zato je kolonija odprla vrata privatnemu sektorju. Prihodnost te odprave se bo za vedno spremenila s prihodom rudarjev iz Lukruma, profitne organizacije.

MARS, izpod taktirke izvršnih producentov Briana Grazerja in Rona Howarda, predstavlja dramatične spodletele poskuse in uspehe v sodobni znanstveni vesoljski revoluciji, v uprizoritvi prvega srhljivega poskusa kolonizacije oddaljenega planeta. Med vsemi planeti našega sončnega sistema najbolj buri domišljijo Mars, saj predstavlja skrivnostni in neuničljivi del duha časa. Z zamislijo o tem, da bi na Mars poslali ljudi, so se ukvarjali največji umi znanstvenega sveta v sodobni vesoljski dirki, ki je zaznamovala popkulturo preko filmskih uspešnic, kot je Marsovec Andyja Wiera in preko zunajzemeljskih tvitov astronavta Scotta Kellyja. Zdaj so National Geographic Channel (NGC), z oskarji in emmyji nagrajeni producenti Brian Grazer, Ron Howard in Michael Rosenberg iz Imagine Entertainmenta ter nominiranca za oskarja ter dobitnika emmyja producenta Justin Wilkes in Dave O’Connor iz RadicalMedia, združili moči, da bi gledalce z globalno serijo MARS poslali dlje v zunanje vesolje kot kdaj prej.

V šestdelni seriji spoznavamo zgodbo s stališča izmišljene odprave na Mars leta 2033. Izvršna producenta Howard in Grazer sta osebno izbrala Gouta za režiserja vseh delov serije, ki so jo posneli v Budimpešti in v Maroku. V scenariju je v ospredju prva zemeljska človeška odprava na MARS na krovu vesoljske ladje Daedalus. Na krstni vožnji leta 2033 se nanjo vkrca skrbno izbrana mednarodna ekipa šestih edinstveno usposobljenih astronavtov, med njimi ameriški poveljnik odprave Ben Sawyer (Ben Cotton), korejsko-ameriška pilotka Hana Seung (Jihae), španski hidrolog in geokemik Javier Delgado (Alberto Ammann), francoska zdravnica in biokemičarka Amelie Durand (Clementine Poidatz), nigerijski strojni inženir in strokovnjak za robotiko Robert Foucault (Sammi Rotibi) ter ruska eksobiologinja in geologinja Marta Kamen (Anamaria Marinca). Na Zemlji nadzorno ekipo v MMC s sedežem v Londonu sestavljajo sestra dvojčica Hane Seung, vodja komunikacije s kapsulo (CAPCOM) Joon Seung (,ki jo prav tako igra Jihae) ter francoski generalni direktor MMC Ed Grann (Olivier Martinez). Ko bo Daedalus uspešno pristal na Marsu in bodo postavili prvo bazo za delovanje, bo britanska jedrska fizičarka Leslie Richardson (Cosima Shaw) skupaj s svojim možem, svetovno priznanim eksperimentalnim znanstvenikom Paulom Richardsonom (John Light), vodila 2. fazo poselitve.

Serija MARS pripoveduje zgodbo, ki je postavljena tako v prihodnost kot v sedanjost. V televizijskem smislu gre za povsem nov način pripovedovanja zgodb. Temelji na kombinaciji scenarija, ki pričara dramo celovečernih filmov, vizualnih učinkov in prvovrstnih dokumentarnih posnetkov. Vsi se povežejo v napeto zgodbo o človeški odpravi, ki bo poskušala kolonizirati Mars.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 06.04.2019, ob 15:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 03.04.2019, ob 20:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 20.01.2019, ob 15:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 13.01.2019, ob 01:45
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 12.01.2019, ob 23:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 09.12.2018, ob 21:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 08.12.2018, ob 12:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 06.12.2018, ob 01:55
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 05.12.2018, ob 23:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 03.12.2018, ob 00:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del
Mars: Okužba, NATIONAL GEOGRAPHIC, 02.12.2018, ob 22:00
Znanstvena fantastika, 2. sezona, 4. del