TV sporedi

Na kratko: Odprto znanje

Pregled predvajanj na TV kanalih

Na kratko: Odprto znanje

spored predvajanj (zadnjih 100)
Na kratko: Odprto znanje, Slovenija 1, 10.10.2019, ob 17:55
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Oddaja razlaga dru┼żboslovne in humanisti─Źne pojme, za katere se nam zdi, da jih poznamo, a morda malo slab┼íe razumemo.

Ideja o odprtem znanju izhaja iz ra─Źunalni┼íkega sveta, saj so bili programerji prvi, ki so za─Źeli prosto deliti znanje. Poleg prosto dostopne programske opreme so gradniki odprtega znanja tudi odprti podatki, splo┼íne informacije in znanstvene vsebine, ki so proste za uporabo in proste pravnih, dru┼żbenih in tudi tehnolo┼íkih omejitev. Ve─Ź o odprtem znanju in avtorskih licencah, ki odprto znanje omogo─Źajo pa v oddaji Na kratko.

Na kratko zares na kratko ÔÇô v 8 minutah ÔÇô pojme iz ┼íirokega dru┼żboslovno-humanisti─Źnega podro─Źja predstavi v sodobnem vizualnem jeziku, spodbuja razmislek in razbija stereotipe. Gledalcu ponudi razlago, druga─Źen uvid in tako ┼íiri debato o sodobni dru┼żbi, pojme pa podrobno interdisciplinarno predstavi tudi s pomo─Źjo strokovnjakov z razli─Źnih podro─Źij iz vse Slovenije in tujine. Letos bomo bolje razumeli, kaj so odrast, integracija, mobing, interpasivnost, inovativnost, individualizem, socialna aktivacija, zelena mobilnost, inkluzija in dru┼żba brez odpadkov.

Oddajo ustvarjajo izku┼íene scenaristke Nina Cijan, Nu┼ía Ekar, Helena Pirc, Nata┼ía Ga┼íi in Ana Dular Radovan z odli─Źno podporno ekipo TV Slovenija.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2019