TV sporedi

Obzorja duha: Človeško telo

Pregled predvajanj na TV kanalih

Obzorja duha: Človeško telo

spored predvajanj (zadnjih 100)
Obzorja duha: Človeško telo, Slovenija 1, 29.07.2019, ob 11:50
Ponovitev
Obzorja duha je oddaja o veri in verujočih.

Na Teološki fakulteti v Ljubljani so od 13. do 18. maja na poletni mednarodni šoli z naslovom Bioetika in politika domači in tuji študentje razpravljali o aktualnih bioetičnih vprašanjih, svobodi govora, dostojanstvu človeka od rojstva do smrti, vplivu politike na oblikovanje posameznika … V oddaji bomo predstavili krščanski antropološki pogled na osebo, na telo in spolnost.

V Župniji Vrhnika so pripravili srečanje družin z vodilom Lepo nam je skupaj. Zbori in orkester Zavoda sv. Stanislava so imeli letni koncert V Cankarjevemu domu v Ljubljani. Maja mineva 500 let od smrti velikega italijanskega umetnika Leonarda da Vincija, ki je ustvaril tudi bogat religiozni opus.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoliški in Evangeličanski cerkvi.

Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu – čim celoviteje poskušamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetniške stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; občasno pripravimo "temo tedna". Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami – pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov različnih zvrsti (reportaže, poročila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Občasno v studiu gostimo različne goste.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
Obzorja duha: Človeško telo, Slovenija 1, 28.07.2019, ob 11:25
Ponovitev
Obzorja duha: Človeško telo, Slovenija 1, 20.05.2019, ob 11:50
Ponovitev
Obzorja duha: Človeško telo, Slovenija 1, 19.05.2019, ob 11:25