TV sporedi

Obzorja duha: Kdo so katoličani?

Pregled predvajanj na TV kanalih

Obzorja duha: Kdo so katoličani?

spored predvajanj (zadnjih 100)
Obzorja duha: Kdo so katoličani?, Slovenija 1, 18.02.2019, ob 11:50
Kulturni (ponovitev)
Obzorja duha je oddaja o veri in verujočih.

Kdo so katoličani? Hinavci, dvoličneži, pedofili …? Po letopisu Katoliške cerkve iz leta 2017 je bilo v Sloveniji 1.523.113 katoličanov. Ali lahko vsem nalepimo črno nalepko? S sodelovanjem v dobrodelnih ustanovah, skupinah za ranljive v naši družbi, z aktivnostjo na socialnem, kulturnem in političnem področju večina kristjanov ustvarja pravičnejšo, strpnejšo družbo in širi sočutje.

Na letošnjem katehetskem tečaju so katehisti in katehistinje razmišljali o krstu, o tem, zakaj je vedno manj otrok krščenih, in kako bi mlade družine vključili v življenje župnijskega občestva. V mnogih državah razpravljajo o legalizaciji evtanazije in pomoči zdravnika pri samomoru. Muslimani, judje in kristjani pa pripravljajo skupni dokument proti evtanaziji. O pravici ugasniti življenje je Radio Ognjišče organiziral okroglo mizo. Skozi bolečino in trpljenje gremo lažje s pomočjo bližnjih!

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoliški in Evangeličanski cerkvi.

Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu – čim celoviteje poskušamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetniške stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; občasno pripravimo "temo tedna". Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami – pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic

Oddaja je sestavljena iz prispevkov različnih zvrsti (reportaže, poročila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Občasno v studiu gostimo različne goste.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
Obzorja duha: Kdo so katoličani?, Slovenija 1, 17.02.2019, ob 11:30
Kulturni