TV sporedi

Obzorja duha: Ljubi

Pregled predvajanj na TV kanalih

Obzorja duha: Ljubi

spored predvajanj (zadnjih 100)
Obzorja duha: Ljubi, Slovenija 1, 21.03.2017, ob 11:45
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

V tednu dru┼żine z naslovom Pogumno srce se bomo tudi v na┼íih oddajah spomnili pogumnih mo┼ż. Izidor Zavr┼ínik se je rodil pred 100 leti. Prvi ga je pred desetimi leti predstavil Jo┼że Ku┼żnik v knjigi z naslovom Krave zvezde Starega piskra. Ob jubileju je o njegovem ┼żivljenju in mu─Źeni┼íki smrti spregovoril dr. Karel Gr┼żan v knji┼żici Zmagovito pri─Źevanje. Izidor Zavr┼ínik je 10. marca 1943 v Mariboru dal ┼żivljenje za mladoletnega jetnika Franca ┼Żvana. Mu─Źenca se bodo spomnili na nedeljo svetni┼íkih kandidatov pri slovesnosti na Gomilskem, kjer je ┼żivel.

Pri Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormo┼ż so izdali monografijo o celjskem baro─Źnem orglarskem mojstru Janezu Fran─Źi┼íku Jane─Źku. Karizmati─Źna katoli┼íka prenova letos praznuje 50 let. In┼ítitut Stanka Jane┼żi─Źa je ob za─Źetku postnega ─Źasa predstavil knjigo dr. Vesne Dimitrijevi─ç Sre─Źkovi─ç in srbskega pravoslavnega teologa dr. Vladimirja Vuka┼íinovi─ça z naslovom Post ÔÇô pot v ┼żivljenje.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
Obzorja duha: Ljubi, Slovenija 1, 19.03.2017, ob 11:25
Kulturni