TV sporedi

Obzorja duha: Post

Pregled predvajanj na TV kanalih

Obzorja duha: Post

spored predvajanj (zadnjih 100)
Obzorja duha: Post, Slovenija 1, 10.03.2019, ob 11:25
Kulturni
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

┼átiridesetdnevni postni ─Źas je za kristjane priprava na praznovanje najve─Źjega praznika, velike no─Źi. Je pot v notranjost, v lastno pu┼í─Źavo, je ─Źas spreobrnjenja, o─Źi┼í─Źenja ega. V tem ─Źasu nam pomagajo ┼ítevilne pobude za doseganje ravnote┼żja v sebi, poglobitev odnosa z Bogom in bli┼żnjimi. Kristjani, ki sledijo gregorijanskemu koledarju, za─Źnejo post na pepelni─Źno sredo. Za tiste, ki sledijo julijanskemu koledarju, pa se ─Źas molitve in dobrih del za─Źne ┼że v ponedeljek.

Prvi petek v marcu so ┼żenske, ─Źlanice Svetovnega molitvenega dne, po vsem svetu pripravile molitev za stiske slovenskih ┼żensk in otrok. Tudi v Sloveniji ste se jim po mnogih krajih lahko pridru┼żili. Pastoralni delavci so se dru┼żili in se pomerili na belih strminah smu─Źi┼í─Źa v Cerknem. Pustno rajanje smo ujeli v Zavodu svetega Stanislava v Ljubljani. Na Pustni sobotni iskrici so zbirali sredstva za gradnjo bolni┼ínice v misijonu Danila Lisjaka v Ugandi.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017