TV sporedi

Obzorja duha: Srečanje bratstva

Pregled predvajanj na TV kanalih

Obzorja duha: Srečanje bratstva

spored predvajanj (zadnjih 100)
Obzorja duha: Srečanje bratstva, Slovenija 1, 11.02.2019, ob 11:50
Kulturni (ponovitev)
Obzorja duha je oddaja o veri in verujočih.

V začetku februarja bo v Združenih arabskih emiratih mednarodna medverska konferenca z vodilom »Srečanje bratstva«. Prvič v zgodovini bo na večinsko muslimanski polotok pripotoval tudi naslednik apostola Petra, papež Frančišek. V veliki mošeji šejka Zajeda se bo srečal s člani Islamskega sveta starešin, ki ga vodi veliki imam kairske univerze Al Azhar, šejk Ahmed al Tajeb. Kako bodo v prihodnje muslimani in kristjani prek voditeljev in z držo, ki jim jo narekuje vera, prispevali k spoštovanju človeka in k miru? Združeni arabski emirati so razglasili leto strpnosti.

Kmetje so se že desetič jubilejno srečali na strokovnem, kulturnem in duhovnem vikendu v Veržeju. Na Rakovniku v Ljubljani je več kot 1000 otrok s pesmijo počastilo god vzgojitelja in zavetnika mladih Janeza Boska. Ob godu Lurške Matere Božje se spomnimo tudi na vse, ki služijo bolnim in invalidom in so vključeni v bolniško pastoralo Cerkve na Slovenskem.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoliški in Evangeličanski cerkvi.

Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu – čim celoviteje poskušamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetniške stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; občasno pripravimo "temo tedna". Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami – pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic

Oddaja je sestavljena iz prispevkov različnih zvrsti (reportaže, poročila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Občasno v studiu gostimo različne goste.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
Obzorja duha: Srečanje bratstva, Slovenija 1, 10.02.2019, ob 11:25
Kulturni