TV sporedi

Obzorja duha: Tiskovni predstavnik Vigano

Pregled predvajanj na TV kanalih

Obzorja duha: Tiskovni predstavnik Vigano

spored predvajanj (zadnjih 100)
Obzorja duha: Tiskovni predstavnik Vigano, Slovenija 1, 04.04.2017, ob 11:45
Kulturni (ponovitev)
Obzorja duha je oddaja o veri in verujo─Źih.

Novoimenovani tiskovni predstavnik Svetega sede┼ża Dario Edoardo Vigano bo predstavil delo novoustanovljenega Tajni┼ítva za komunikacijo. Apostolski nuncij v RS dr. Juliusz Janusz praznuje zlati jubilej ma┼íni┼íkega posve─Źenja. Na Radiu Ognji┼í─Źe se za─Źenja radijski misijon, ki ga vodi Misijonska dru┼żba lazaristov. Kr┼í─Źanska gibanja so ob rojstnem dnevu Evropske zveze in 60-letnici podpisa Rimske pogodbe pripravila no─Ź b'denja. Skozi postni ─Źas nas k premi┼íljevanju Kristusovega trpljenja vodi pesem in molitev kri┼żevega pota.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Veliko pozornost namenjamo avtohtonima verskima skupnostma, Katoli┼íki in Evangeli─Źanski cerkvi.

Posamezna oddaja prina┼ía: poro─Źila o najnovej┼íih dogodkih v Sloveniji in svetu ÔÇô ─Źim celoviteje posku┼íamo osvetliti prireditve, dejavnosti in ustanove, ki pomembno sooblikujejo religiozno polje v Sloveniji; spremljamo umetni┼íke stvaritve (knjige, glasba, razstave likovnih del) z religiozno tematiko; ob─Źasno pripravimo "temo tedna". Z razli─Źnimi prispevki spregovorimo o dru┼żbeni in socialni razse┼żnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami ÔÇô pozorni smo na eti─Źna vpra┼íanja in podro─Źje ─Źlovekovih pravic.

Oddaja je sestavljena iz prispevkov razli─Źnih zvrsti (reporta┼że, poro─Źila, feljtoni), ki jih povezuje moderatorka v studiu. Ob─Źasno v studiu gostimo razli─Źne goste.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2017
Obzorja duha: Tiskovni predstavnik Vigano, Slovenija 1, 02.04.2017, ob 11:25
Kulturni