TV sporedi

Od blizu: Mateja Svet

Pregled predvajanj na TV kanalih

Od blizu: Mateja Svet

spored predvajanj (zadnjih 100)
Od blizu: Mateja Svet, Slovenija 2, 31.08.2018, ob 15:50
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z razli─Źnih zornih kotov razkrivala ┼żivljenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo ┼że skoraj vse.

Po dolgih letih je Mateja Svet privolila v televizijski intervju, in to z Vesno Milek. V kolektivnem spominu nekdanje dr┼żave je ostala kot najbolj┼ía jugoslovanska smu─Źarka vseh ─Źasov. Pri petnajstih je nastopila na olimpijadi, leta 1988 v Calgaryju osvojila tudi prvo jugoslovansko ┼żensko smu─Źarsko olimpijsko medaljo. O njenem zna─Źaju pove vse, da se je pri 21 letih odlo─Źila, da nepreklicno naredi konec karieri, ko je vsa Jugoslavija, cel svet pri─Źakoval vzpon v stilu Vreni Schneider. Mateja Svet se je pred 30 leti zavila v molk, zdaj pa je o svojem ┼żivljenju po dolgih letih prvi─Ź spregovorila v dalj┼íem televizijskem intervjuju. V intervjuju je povedala, da nerada nastopa na televiziji, zase meni, da se pred mikrofoni in kamerami ne znajde najbolje, da pa je v intervju za oddajo Od blizu privolila tudi zato, ker jo je v to prepri─Źala mama. Milekovi je ┼że pred intervjujem povedala tudi, da o smu─Źanju ne bo kaj dosti govorila. ─îe┼í da je o tem ┼że vse povedala ÔÇô ampak se je pogovor kljub temu ve─Źino ─Źasa vrtel okoli njene smu─Źarske kariere. Spregovorila je tudi o svojem odnosu s pokojnim kolegom smu─Źarjem Rokom Petrovi─çem: ┬╗Njegova smrt me je zelo zaznamovala, v nekem kraj┼íem obdobju sem takrat imela ve─Ź izgub.┬ź Mateja Svet je spregovorila tudi o najte┼żjih trenutkih svojega ┼żivljenja: ┬╗Imela sem te┼żko obdobje, zelo te┼żko obdobje, ki se je pokrivalo tudi s temi izgubami. Enostavno sem se za nekaj ─Źasa zelo zgubila.┬ź Dodala je ┼íe, da za bistveno prelomnico v svojem ┼żivljenju ┼íteje rojstvo h─Źerke, za katero Mateja pravi, da je ┼íe vedno njen navdih. O koncu smu─Źarske kariere je med drugim povedala, da se je nekega dne za doma─Źo mizo preprosto odlo─Źila in povedala, da bo prenehala s smu─Źanjem, da pa jo takrat nih─Źe od doma─Źih ni vzel resno. Med drugim Svetova meni tudi ┬╗da se mora┼í v vrhunskem ┼íportu prej ali slej posloviti.┬ź Skozi intervju bomo spoznali tudi, kak┼ína je Mateja Svet danes; zdi se, da nima veliko opraviti z Matejo Svet izpred 30 let. Zdaj opravlja delo delovne terapevtke na Psihiatri─Źni kliniki v Ljubljani, izobrazila pa se je tudi za psihodramsko terapevtko. Vesna Milek je Mateji Svet med intervjujem ve─Źkrat zastavila tudi ve─Źno ponavljajo─Źe se, a klju─Źno vpra┼íanje: zakaj je nenadoma prekinila svojo uspe┼íno kariero? Kaj na to odgovarja Mateja Svet, si oglejte ÔÇŽ

Oddaja bo navidezno klasi─Źen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledali┼í─Źa, znanosti in tudi politike, a z neklasi─Źnimi novinarskimi vpra┼íanji, ki se bodo dotikala intervjuvan─Źevega odnosa do ┼żivljenja, ustvarjanja, ljubezni, duha ─Źasa, ki ga ┼żivimo ÔÇŽ Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji sku┼íala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vpra┼íanj, ki ne izgubljajo klasi─Źne novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, ┼żeljam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2018
Od blizu: Mateja Svet, Slovenija 2, 29.08.2018, ob 21:20
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Od blizu: Mateja Svet, Slovenija 1, 28.04.2018, ob 10:50
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Od blizu: Mateja Svet, Slovenija 1, 24.02.2018, ob 10:50
Pogovorna oddaja
Od blizu: Mateja Svet, Slovenija 2, 21.02.2018, ob 21:00
Pogovorna oddaja