TV sporedi

Otroci z gora

Pregled predvajanj na TV kanalih

Otroci z gora

spored predvajanj (zadnjih 100)
Otroci z gora, Slovenija 2, 12.01.2019, ob 20:00
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Children Of The Mountain
Režija: Priscilla Anany
Igrajo: Rukiyat Masud, Adjetey Anang, Bex, Akofa Edjeani Asiedu, Grace Omaboe, Jessica Dablo
Ocena IMDb: 8/10

Essuman se bori za svojega poškodovanega otroka navkljub zli sreči, ki jo spremlja v obliki vraž, uličnih zdravnikov, pridigarjev in vračev.

Essuman je zanosila z ljubimcem Edjahom. Edjah je njen sosed in je poročen z drugo žensko, ki sedaj sovraži Essuman, ker ji je speljala moža. Essuman je visoko noseča, polna same sebe se šopiri po dvorišču in ponižuje svojo tekmico. Tudi do prijateljice Asantewaae je vzvišena, čeprav ve, da Asantewaa ne more imeti svojih otrok. Toda vse se spremeni, ko se ji rodi sin Nuku. Že ob rojstvu je zaznamovan s preklano ustnico, kar sproži govorice med ljudmi v vasi. Tudi oče Edjah se Nukuju odpove, saj verjame, da je Essuman prekleta. Čeprav bi otroka lahko operirali, Essuman nima denarja za poseg. Essuman je obupana, nepripravljena za vse, kar se je zgrnilo nadnjo, zato otroka najprej zapusti. A ji materinski nagon ne pusti daleč: vrne se k otroku, prevzame odgovornost in začne zanj skrbeti. Z nego in skrbjo se razživi tudi njena materinska ljubezen in prav je tako, saj so na obzorju nove težave; Nuku nima samo preklane ustnice, Nuku ima Downov sindrom in še cerebralno paralizo. Essuman po vsej državi išče pomoč, vendar so bolnišnice nekoristne, verski voditelji in vrači imajo sumljive prijeme, ulični zdravniki pa so navadni sleparji. Vendar obstajajo tudi govorice in legende starih žena, ki pravijo, da so duše bolnih otrok odšle v gore in tam čakajo na boljše čase.

Drama ... Gana danes … Film je preprosta a učinkovita pripoved o mladi ženski – materi Essuman, ki se bori za svojega poškodovanega otroka, navkljub zli sreči, ki jo spremlja v obliki vraž, uličnih zdravnikov, pridigarjev in vračev …

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
Otroci z gora, Slovenija 1, 09.08.2017, ob 20:05
Drama