TV sporedi

Pesem Evrovizije za otroke 2016

Pregled predvajanj na TV kanalih

Pesem Evrovizije za otroke 2016

spored predvajanj (zadnjih 100)
Pesem Evrovizije za otroke 2016, Slovenija 2, 20.11.2016, ob 16:00
Glasbeni (v ┼żivo)
14. izbor za najbolj┼ío otro┼íko pesem Evrovizije bo ┼że drugi─Ź gostila Malta, tokrat v Mediteranskem konferen─Źnem centru v Valletti.

Na otro┼íki razli─Źici Evrovizije pojejo mladi pevci, stari od 9 do 14 let. Na tokratnem, ┼że 14. izboru se bo predstavilo enako ┼ítevilo dr┼żav kot lansko leto, to je 17 dr┼żav, med katerimi so nekatere povratnice, spet druge pa stalnice tega tekmovanja. Za zmago se bodo borile Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Ciper, Gruzija, Irska, Italija, Izrael, Malta, Makedonija, Nizozemska, Poljska, Rusija, Srbija in Ukrajina. Slovenija se leto┼ínjega tekmovanja na Malti ne bo udele┼żila.

Slovenija je na otro┼íki Evroviziji sicer nastopila le dvakrat, leta 2014 je na┼ía predstavnica Ula Lo┼żar na koncu osvojila 12. mesto, lani pa je Lina Kuduzovi─ç Sloveniji pripela odli─Źno tretje mesto

V šov programu bosta nastopili Destiny, lanskoletna zmagovalka otroške Evrovizije, in Poli Genova, letošnja bolgarska predstavnica na Pesmi Evrovizije. Gostitelja letošnjega tekmovanja bosta Valerie Vella, znana malteška televizijska voditeljica, in Ben Camille, priljubljen malteški igralec in voditelj.

Jezik: Sloven┼í─Źina