TV sporedi

Povezava z divjino: Narava kot graditelj

Pregled predvajanj na TV kanalih

Povezava z divjino: Narava kot graditelj

spored predvajanj (zadnjih 100)
Povezava z divjino: Narava kot graditelj, HTV 2, 16.08.2019, ob 16:42
3. del (ponovitev)
Izvirnik: Wild connection

Na stotine tiso─Ź vrst rastlin in ┼żivali ┼żivi v tem ozkem, dolgem koridorju, obkro┼żenem s hribovjem. Povezava med obema kontinentoma je pomenila veliko ┼żrtev, hkrati pa je ustvarila tudi najbogatej┼íe in najrazli─Źnej┼íe kolonije. Karibski tropski gozdovi so dom veli─Źastnih mo┼íkih kvecalov, ki se visoko v kro┼ínjah bohotijo s svojim perjem, medtem pa se dvo┼żivke prehranjujejo na gozdnatih tleh.

Pacifi┼íka obala je kraj, kjer smo lahko pri─Źa enemu najlep┼íih naravnih spektaklov: tu na tiso─Źe ┼żelv polaga jajca, ki pa so drugim ┼żivalim prilo┼żnost za pojedino ...

Dokumentarec prikazuje 'most' med dvema Amerikama.

Dokumentarna serija s ┼íestimi epizodami razkriva, zakaj sta dve tako razli─Źni obmo─Źji na planetu, ki sta mo─Źno oddaljena eden od drugega, oba biotsko raznolika in bogata. Dve edinstveni podnebji na Zemlji sta pravzaprav medkontinentalna mostova.

Srednja Amerika je ozek pas, ki povezuje dve veliki kopenski masi, in relativno majhna regija, bogata z izjemnimi naravnimi viri. Polotok Pireneji je evropski predel, ki je najbogatej┼íi na podro─Źju biotske raznovrstnosti in svojevrstna popkovina med Afriko in Evropo. Obe ti obmo─Źji imenujemo "biolo┼íka mostova".

Dr┼żava: ┼ápanija
Jezik: ┼ápan┼í─Źina
Leto: 2011
Povezava z divjino: Narava kot graditelj, HTV 2, 08.10.2018, ob 16:45
3. del