TV sporedi

Povezava z divjino: Veliki most

Pregled predvajanj na TV kanalih

Povezava z divjino: Veliki most

spored predvajanj (zadnjih 100)
Povezava z divjino: Veliki most, HTV 2, 14.08.2019, ob 16:42
1. del (ponovitev)
Izvirnik: Wild Connection

Z geolo┼íkim zaprtjem Panamske o┼żine pred ┼ítirimi milijoni let sta nastala dva najve─Źja oceana, v katerem so morske vrste razdeljene. Srednja Amerika se je postopoma izoblikovala z intenzivnimi vulkanskimi dejavnostmi in kasneje so se tu izoblikovale mnoge razli─Źne rastlinske vrste, pti─Źi in netopirji, ki bo bili sposobni naseliti to novo oblikovano obmo─Źje.

Najvi┼íji vrhovi v Srednji Ameriki, edinstveni ekolo┼íki pogoji in erozija, povzro─Źena med tropskimi nevihtami, so dali kon─Źen videz 'Velikemu mostu' med dvema Amerikama. Z druge strani mostu se tako za─Źne potovanje na tiso─Źe novih rastlinskih in ┼żivalskih vrst.

Dokumentarec prikazuje 'most' med dvema Amerikama.

Dokumentarna serija s ┼íestimi epizodami razkriva, zakaj sta dve tako razli─Źni obmo─Źji na planetu, ki sta mo─Źno oddaljena eden od drugega, oba biotsko raznolika in bogata. Dve edinstveni podnebji na Zemlji sta pravzaprav medkontinentalna mostova.

Srednja Amerika je ozek pas, ki povezuje dve veliki kopenski masi, in relativno majhna regija, bogata z izjemnimi naravnimi viri. Polotok Pireneji je evropski predel, ki je najbogatej┼íi na podro─Źju biotske raznovrstnosti in svojevrstna popkovina med Afriko in Evropo. Obe ti obmo─Źji imenujemo "biolo┼íka mostova".

Dr┼żava: ┼ápanija
Jezik: ┼ápan┼í─Źina
Leto: 2011
Povezava z divjino: Veliki most, HTV 2, 04.10.2018, ob 16:42
1. del