TV sporedi

Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil

Pregled predvajanj na TV kanalih

Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil

spored predvajanj (zadnjih 100)
Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil, Slovenija 1, 16.03.2019, ob 08:30
Družinski (ponovitev)
Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Ali ptiči znajo plavati? Kakadudu pravi, da jim ni treba znati, saj imajo krila, s pomočjo katerih vodo enostavno preletijo. Kaj pa ribič Pepe? Hmm … Ptujski otroci so ga povabili v terme, pa noče in noče na pot. Tu nekaj ni v redu. Kaj se plete, boste izvedeli v naslednji oddaji. Pepe, upamo, da ne boš potonil!

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil, Slovenija 2, 06.07.2018, ob 08:20
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil, Slovenija 2, 05.07.2018, ob 18:55
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil, Slovenija 1, 30.06.2018, ob 08:25
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil, Slovenija 1, 01.11.2017, ob 15:40
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kako je Pepe potonil, Slovenija 1, 28.10.2017, ob 08:10
Družinski