TV sporedi

Ribič Pepe: Kdo se boji psov

Pregled predvajanj na TV kanalih

Ribič Pepe: Kdo se boji psov

spored predvajanj (zadnjih 100)
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 1, 20.05.2019, ob 16:25
Družinski (ponovitev)
Režija: Miha Tozon
Igrajo: Igor Ribič, Lucija Ćirović

Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Pepe nam zaupa skrivnost. Nečesa se boji. Ja, tudi Pepe ima strahove, boji se psov. Kakaduduja in Foksnerja to strašno zabava in lajata kot zmešana, Pepe pa se znajde in izdela psička, ki ne laja. Pravo presenečenje pa mu pripravijo otroci iz Idrije. Prepričani so, da lahko z njihovo pomočjo premaga strah … Jim bo uspelo?

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 1, 18.05.2019, ob 08:20
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 2, 03.08.2018, ob 08:15
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 2, 02.08.2018, ob 18:55
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 1, 28.07.2018, ob 08:20
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 1, 02.01.2018, ob 16:00
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, Slovenija 1, 30.12.2017, ob 08:25
Družinski