TV sporedi

Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko

Pregled predvajanj na TV kanalih

Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko

spored predvajanj (zadnjih 100)
Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko, Slovenija 2, 14.09.2017, ob 18:55
Družinski
Režija: Miha Tozon
Igrajo: Igor Ribič, Lucija Ćirović

Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Gremo plesat na Velenjski grad! Sliši se zabavno in tudi je, vse dokler se iz vodnjaka ne zasliši nekakšno kričanje. Očitno smo nekoga zbudili. Kuni... Kunigunda? Si to ti? Kaj praviš? Zabavala bi se rada z nami? No, to pa ni nobena težava. Pepe, ti izberi skladbo!

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko, Slovenija 1, 12.09.2017, ob 16:05
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko, Slovenija 1, 09.09.2017, ob 08:15
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko, Slovenija 2, 04.01.2017, ob 19:20
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko, Slovenija 1, 03.01.2017, ob 16:00
Družinski (ponovitev)
Ribič Pepe: Prijazno prestrašeni po velenjsko, Slovenija 1, 31.12.2016, ob 08:15
Družinski