TV sporedi

Sledi: Posvetitev časa s cerkveno pesmijo

Pregled predvajanj na TV kanalih

Sledi: Posvetitev časa s cerkveno pesmijo

spored predvajanj (zadnjih 100)
Sledi: Posvetitev časa s cerkveno pesmijo, Slovenija 2, 21.04.2017, ob 10:50
Kulturni (ponovitev)
Redna mesečna oddaja Sledi, ki nastaja v Mariboru, je oddaja o ljudeh in dogodkih, ki so vredni naše pozornosti.

Gregorijanski koral, ki predstavlja bogato cerkveno glasbeno dediščino, postavlja v središče glasbenega izraza besedo. Skozi stoletja pa se je tudi ta dogma zrahljala. V cerkev so vstopile orgle, za njimi pa tudi drugi inštrumenti. Počasi pa si utira pot v bogoslužje tudi večglasna pesem. Z vse bolj izobraženimi zborovodji, ki delajo s pevci po slovenskih župnijah, postaja tudi cerkvena pesem drugačna, sodobnejša. Velika noč kot najpomembnejši krčanski praznik in njena slavilna pesem sta narekovala vsebino za tokratne Sledi.

Živeli so ali živijo, dogajali so se ali se dogajajo. Pomembno je, da v nas puščajo sledi. 25-minutna reportaža posega na vsa področja našega življenja, preprosto ohranja v sliki in besedi to, kar je vredno ohraniti.

Oddajo Sledi o ljubiteljski kulturi pripravljajo v mariborskem studiu, in sicer daljše dokumentarne reportaže s področja ljubiteljske kulture in kulturne dediščine v širši regiji SV Slovenije. Izbrane vsebine skušajo razumeti v širših zgodovinskih, etnoloških in kulturnih okvirih ter jih s tem prikazati v zanimivi luči njihovega pogosto prezrtega pomena.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017