TV sporedi

Slovenski vodni krog: Mostnica

Pregled predvajanj na TV kanalih

Slovenski vodni krog: Mostnica

spored predvajanj (zadnjih 100)
Slovenski vodni krog: Mostnica, Slovenija 1, 12.09.2019, ob 11:50
Dokumentarni (ponovitev)
Slovenski vodni krog se v letu 2018 nadaljuje po reki in po dveh potokih, ki pripovedujejo zanimive vodne zgodbe, v ─Źasu ter prostoru.

V ledeni┼íki dolini tik ob bohinjskem jezeru le┼żi slikovita dolina Voje, od koder izvira potok Mostnica. Neokrnjena narava in bogastvo travnikov z rastlinami vseh vrst; ob izviru Mostnice se v obliki slapu pri─Źne vodna pot Mostnice.

Hudourni┼íka struga sprva te─Źe po ravni dolini Voje, nakar se spusti v globoko ter dero─Źo sotesko Mostnico, kjer slikovitost vodnih kaskad, draselj, slapi─Źev in tolmunov navdu┼íi ┼íe tako zahtevnega obiskovalca teh krajev.

Zgodovina teh krajev je pre┼żeta z izro─Źili preteklosti o pridobivanju ┼żeleza, plan┼íarstva, mlinarstva, ki jo zaokro┼żuje muzej v Stari Fu┼żini ter znamenitost, ki jo je zasnoval sam Leonardo de Vinci. Ob izlivu Mostnice tik ob bohinjskem jezeru pa je ribja populacija izredno pestra.

Ekipa Vodnega kroga, ki ┼że 15. leto ustvarja ter navdihuje gledalce z vodnimi popotovanji, je tokrat obiskala tri vodne krajine.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Slovenski vodni krog: Mostnica, Slovenija 1, 11.09.2019, ob 17:25
Dokumentarni
Slovenski vodni krog: Mostnica, Slovenija 1, 11.09.2019, ob 23:50
Dokumentarni (ponovitev)