TV sporedi

Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih

Pregled predvajanj na TV kanalih

Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih

spored predvajanj (zadnjih 100)
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 2, 28.08.2017, ob 19:10
Družinski (ponovitev)
Režija: Ven Jemeršić

Otroci spoznavajo različne okuse, osnovne kuharske spretnosti oziroma veščine ter sodelujejo pri pripravi preprostih in zdravih obrokov.

So boljši zamorčki ali indijančki? Kdo bi vedel. Pomembno je, da so okusni in dobri. Pripravljanje le-teh s Cmokom zna biti zabavna zadeva, čeprav čisto ni enostavna. Cmok in otroka si dajo nenavadna imena, zaplešejo bojni ples in po trdem delu se nagradijo še s poslastico.

Oddaja je namenjena otrokom prve triade osnovne šole, ki jim želimo vzbuditi veselje do zdrave hrane, do kuhanja, okušanja novih okusov, druženja s prijatelji, tako mlajšimi kot starejšimi, veselje do igre, pripovedovanja pravljic, poslušanja poezije, brskanja za podatki, radovednosti spoznavanja novega, igre domišljije.

Kuharska oddaja ni osredotočena zgolj na samo pripravo za otroke primernih jedi, ampak tudi na spoznavanje in okušanje jedi. Ob ogledu oddaje bodo tudi starši spoznali, kako vključiti otroke v vse procese pripravljanja hrane: nakupovanje, pripravljanje, kuhanje in postrežba hrane na mizo.

Pri brezčasnem možicu Pruneliusu Cmoku – igra ga pravi kuhar Danilo Ivanuša – vedno diši. Ima lep vrt okrog hiše, ki stoji poleg šole, je dostavljalec svežega sadja, spoštljiv do tradicije, pa vendar vedno v koraku s časom. Rad si zapisuje vsako podrobnost, tudi vsako pesem, ki se mu prikrade v misli. Zelo pomembno skrivnostno babičino knjigo receptov pa varuje kot punčico v svojem očesu.

Pruneliusu ves čas družbo delata dva škratka, Bobek in Zmrzek. Njegov večni sostanovalec je škrat Bobek, ki je živel že z njegovo babico, potem pa je kar ostal še pri Pruneliusu. Je zelo izbirčen pri jedi, pa tudi neizmerno nagajiv. Od kod pa je prišel škrat Zmrzek? Tega ne ve niti Cmok, Bobek pa noče povedati.

S Pruneliusom se zelo radi družijo otroci, ki prihajajo k njemu na obisk popoldne, po pouku. Pomagajo mu kuhati in jesti, vmes pa izvejo kaj novega, na primer o buči, fižolu, kruhu, mafinih, manirah za mizo, o mavričnih prestah, palačinkah brez jajc in mleka, o polpetu, rižu, solati, soli, o šmornu, štrudlu, torti, o večlončnicah in zamorčkih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 2, 24.05.2017, ob 19:30
Družinski (ponovitev)
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 1, 23.05.2017, ob 16:05
Družinski (ponovitev)
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 1, 20.05.2017, ob 08:25
Družinski (ponovitev)
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 2, 16.03.2016, ob 19:30
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 1, 15.03.2016, ob 15:50
Srečo kuha Cmok: Tista o indijančkih, Slovenija 1, 12.03.2016, ob 08:30