TV sporedi

Tabu: Fetiši

Pregled predvajanj na TV kanalih

Tabu: Fetiši

spored predvajanj (zadnjih 100)
Tabu: Fetiši, NATIONAL GEOGRAPHIC, 27.01.2018, ob 00:50
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Izvirnik: Taboo: Fetishes
Režija: Richard Slater-Jones
Igrajo: Lance Lewman, Andres Williams, David McCallum, Peter Singer, Carolyn Marvin, Wade Davis
Ocena IMDb: 7,9/10

Liliane odpelje na sprehod v park svojega človeškega kužka, Matt pa si s svojo zaročenko deli ljubezen do ozkih bodijev imenovanih zentai.

Vsaka kultura ima svoje obrede in družbena pravila. V kulturah po vsem svetu bomo raziskali najbolj nenavadne in izstopajoče običaje. 

Kaj žene nekoga, da v hrbet sočloveka pritrdi ribiški trnek iz nerjavečega jekla, tako da lahko ta potem visi s stropa, obešen za svoje meso? Kako je lahko običaj, pri katerem roke porinejo v rokavice, polne strupenih mravelj Paraponera in znova in znova prenašajo bolečine, v neki kulturi sprejemljiv? V nekaterih družbah ti običaji odražajo globoko zakoreninjena tradicionalna prepričanja ali zavestno izbiro življenjskega sloga. Zunanjim opazovalcem pa se ti isti običaji zdijo groteskni, nevarni ali... Tabu.Iz vašega "območja udobja" vas bomo prek kulturnih meja odpeljali raziskovat obrede in običaje, ki so v določenih kulturah sprejemljivi, v drugih pa prepovedani, nezakoniti ali sramotni. Skozi serijo bomo prečkali ločnico med sodobnimi običaji in starodavnimi prepričanji, in prikazali mozaik človeških načinov življenja in vrednot. Vsaka epizoda bo preučila eno vprašanje z različnih zornih kotov, pogosto se bomo podali k redko videnim kulturam. Potovali bomo na šest celin in v 19 držav, med 25 avtohtonih kultur. Slišali boste nekatere od najbolj znanih in cenjenih svetovnih antropologov in sociologov, ki preučujejo raznolike kulture. Raziščite obrede zrelosti, edinstvene izbire življenjskega sloga, telesne spremembe, odločitve glede spola, goloto in duhovna iskanja, ki preizkušajo meje človeškega telesa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
Tabu: Fetiši, NATIONAL GEOGRAPHIC, 12.08.2017, ob 00:00
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Tabu: Fetiši, NATIONAL GEOGRAPHIC, 20.12.2016, ob 01:55
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del
Tabu: Fetiši, NATIONAL GEOGRAPHIC, 19.12.2016, ob 23:00
Dokumentarni, 9. sezona, 2. del