TV sporedi

Tabu: Seksualna pričakovanja

Pregled predvajanj na TV kanalih

Tabu: Seksualna pričakovanja

spored predvajanj (zadnjih 100)
Tabu: Seksualna pričakovanja, NATIONAL GEOGRAPHIC, 13.07.2019, ob 00:55
Dokumentarni, 1. del
Izvirnik: Taboo: Sexpectations
Režija: Richard Slater-Jones
Igrajo: Lance Lewman, Andres Williams, David McCallum, Peter Singer, Carolyn Marvin, Wade Davis
Ocena IMDb: 7,9/10

Spoznali bomo, kako se ljudje spopadamo s seksualnimi pričakovanji. V Braziliji je Valmir obsojen na 30 let zapora zaradi osmih umorov. Njegova žena Nazare živi za dva obiska na mesec, ko z Valmirjem seksata.

Vsaka kultura ima svoje obrede in družbena pravila. V kulturah po vsem svetu bomo raziskali najbolj nenavadne in izstopajoče običaje. 

Kaj žene nekoga, da v hrbet sočloveka pritrdi ribiški trnek iz nerjavečega jekla, tako da lahko ta potem visi s stropa, obešen za svoje meso? Kako je lahko običaj, pri katerem roke porinejo v rokavice, polne strupenih mravelj Paraponera in znova in znova prenašajo bolečine, v neki kulturi sprejemljiv? V nekaterih družbah ti običaji odražajo globoko zakoreninjena tradicionalna prepričanja ali zavestno izbiro življenjskega sloga. Zunanjim opazovalcem pa se ti isti običaji zdijo groteskni, nevarni ali... Tabu.Iz vašega "območja udobja" vas bomo prek kulturnih meja odpeljali raziskovat obrede in običaje, ki so v določenih kulturah sprejemljivi, v drugih pa prepovedani, nezakoniti ali sramotni. Skozi serijo bomo prečkali ločnico med sodobnimi običaji in starodavnimi prepričanji, in prikazali mozaik človeških načinov življenja in vrednot. Vsaka epizoda bo preučila eno vprašanje z različnih zornih kotov, pogosto se bomo podali k redko videnim kulturam. Potovali bomo na šest celin in v 19 držav, med 25 avtohtonih kultur. Slišali boste nekatere od najbolj znanih in cenjenih svetovnih antropologov in sociologov, ki preučujejo raznolike kulture. Raziščite obrede zrelosti, edinstvene izbire življenjskega sloga, telesne spremembe, odločitve glede spola, goloto in duhovna iskanja, ki preizkušajo meje človeškega telesa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
Tabu: Seksualna pričakovanja, NATIONAL GEOGRAPHIC, 20.10.2018, ob 01:00
Dokumentarni, 1. del
Tabu: Seksualna pričakovanja, NATIONAL GEOGRAPHIC, 14.02.2018, ob 00:00
Dokumentarni, 10. sezona, 1. del
Tabu: Seksualna pričakovanja, NATIONAL GEOGRAPHIC, 29.08.2017, ob 00:55
Dokumentarni, 10. sezona, 1. del
Tabu: Seksualna pričakovanja, NATIONAL GEOGRAPHIC, 06.07.2017, ob 22:00
Dokumentarni, 10. sezona, 1. del