TV sporedi

Ugriznimo znanost: Kako se odločamo

Pregled predvajanj na TV kanalih

Ugriznimo znanost: Kako se odločamo

spored predvajanj (zadnjih 100)
Ugriznimo znanost: Kako se odločamo, Slovenija 1, 13.10.2017, ob 01:05
Ponovitev
Oddaja o znanosti.

Naj oblečem krilo ali hlače? Kaj naj skuham za kosilo? Naj otroku zvečer pustim ven ali ne? Vsakodnevno sprejemamo nešteto odločitev, od trenutka, ko se zbudimo, do trenutka, ko zvečer zatisnemo oči. Nekatere odločitve so enostavne, druge izjemno pomembne, zadevajo lahko celo naše zdravje. Kaj vpliva na to, kako se bomo odločili? Največkrat se ne odločamo razumsko.

Kako se odločamo, ko vemo, da nam odločitev lahko prinese dobiček, in kako, ko imamo možnost izgube? Če vemo, kaj vpliva na naše odločitve, lahko s tem znanjem pripravimo ljudi, da se bodo odločali po naših željah. Odločite se za ogled oddaje Ugriznimo znanost!

V Izobraževalnem programu TV Slovenija nastaja tedenska oddaja Ugriznimo znanost, ki na poljuden, sproščen in duhovit način razlaga znanost. V oddajah bomo s temami o sodobni znanosti in raziskavah ugriznili v znanost in na ta način prikazali, da je ta sestavni del vsakdanjega življenja ter da je še kako zanimiva in vznemirljiva. Teme oddaj bodo povezane z dosežki slovenskih znanstvenikov, znanstvenim dogajanjem na svetovni ravni in tudi aktualnimi dogodki.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
Ugriznimo znanost: Kako se odločamo, Slovenija 1, 13.10.2017, ob 11:45
Ponovitev
Ugriznimo znanost: Kako se odločamo, Slovenija 1, 12.10.2017, ob 17:30