TV sporedi

Ugriznimo znanost: Netopirji - superzvezde znanosti

Pregled predvajanj na TV kanalih

Ugriznimo znanost: Netopirji - superzvezde znanosti

spored predvajanj (zadnjih 100)
Ugriznimo znanost: Netopirji - superzvezde znanosti, Slovenija 1, 09.11.2018, ob 00:25
Ponovitev
Oddaja o znanosti.

Na svetu jih je preko 1400 vrst. So edini lete─Źi sesalci. Sporazumevajo se z eholokacijo. V eni uri lahko pojedo do 500 ┼żu┼żelk. Odkar jih je irski pisatelj Bram Stoker v knjigi Drakula povezal z vampirji, veljajo za krvosese.

Medtem pa nekatere znanstvenike tako navdu┼íujejo, da jim pravijo kar superzvezde znanosti. ┼átevilni raziskovalci po svetu sku┼íajo razvozlati, kako netopirji kljubujejo zakonom aerodinamike, da tako hitro in agilno spremenijo smer leta prakti─Źno brez napora. Drugi sku┼íajo pojasniti kompleksnost biosonarjev, tretji se poglabljajo v mo┼żgane netopirjev. Zakaj so netopirji tako posebni?

Oddaja Ugriznimo znanost, ki na poljuden na─Źin odkriva doma─Źa in tuja znanstvena dognanja in se lahko pohvali s Prometejem znanosti za odli─Źnost v komuniciranju, bo tudi v novi sezoni gostila doma─Źe in tuje vrhunske znanstvenike. Tudi letos bomo re┼íevali matemati─Źne uganke, ki jih bo tako kot prej┼ínja leta zastavljal doc. dr. Uro┼í Kuzman. Pridru┼żil pa se nam bo ┼íe mladi fizik Nejc Davidovi─Ź, ki bo gledalcem zastavljal fizikalne uganke.

Oddajo Ugriznimo znanost pripravljajo urednica in voditeljica Renata Dacinger, novinarki Anja ─îu─Źek in Nata┼ía Ga┼íi ter Tatjana Marko┼íek.

Dr┼żava: Slovenija
Jezik: Sloven┼í─Źina
Leto: 2018
Ugriznimo znanost: Netopirji - superzvezde znanosti, Slovenija 1, 09.11.2018, ob 11:55
Ugriznimo znanost: Netopirji - superzvezde znanosti, Slovenija 1, 08.11.2018, ob 17:25