Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 30.10.2018, ob 18:15 Dokumentarni, 3. sezona, 1. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
| |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 26.10.2018, ob 18:15 Dokumentarni, 3. sezona, 1. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 25.10.2018, ob 18:15 Dokumentarni, 2. sezona, 8. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V zadnji oddaji obisk v Grdanjcih blizu Bregane, kjer Višnja Pavlin z družino in staršema vzgaja postrvi, nabira in predeluje gozdne sadeže, redi perutnino in vietnamske svinje ter skrbi za 200 let star, še vedno delujoč mlin. Višnja bo gostom za predjed pripravila koruzna žgance z zeljem in slanino, za glavno jed bo postregla postrv, polnjeno z jurčki, za sladico pa je pripravila zavitek z višnjami in sirom. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 24.10.2018, ob 18:15 Dokumentarni, 2. sezona, 7. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V Istri, v zaselku Principi med Labinom in Rabcem, Olgica Škopac z možem Frankom prideluje med drugim oljčno olje in figovo žganje. Olgica je gostom pripravila pravo morsko pojedino: za predjed je pripravila namaz iz mariniranih inčunov, za glavno jed brodet iz hobotnice, lignjev in kozic, kot sladico pa bo postregla labinske krofe s figami v vinu. Medtem ko Olgica pripravlja pojedino, pa bo njen mož Franko goste odpeljal na ogled starega mestnega jedra Labina. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 23.10.2018, ob 18:15 Dokumentarni, 2. sezona, 6. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Tokrat obisk v majhni vasi Razvođe nedaleč od Drniša v osrčju Dalmatinske zagore, kjer Tanja Tošić z možem Željkom ter hčerkama Lucijo in Ivano izdeluje poseben sir. Tanja je gostom pripravlja pojedino, ki predstavlja gastronomsko tradicijo kraja, ki so ga obiskali. Za predjed je pripravila polnjena jajca, glavna jed drniška peka petelina in teletine, za sladico pa je spekla jabolčni zavitek z metino kremo. Medtem ko je Tanja kuhala, je njen mož Željko goste pospremil na ogled reke Krke, samostana Visovas in Roškega slapa. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 19.10.2018, ob 18:19 Dokumentarni, 2. sezona, 5. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V vasi Niza pri Našicah v osrčju Slavonije Marica Jug z družino prideluje ekološko sadje, predvsem jabolka, iz njih pa izdeluje dobro poznani sok. Marica bo gostom najprej postregla predjed, slavonsko kokoško juho z domačimi testeninami, mesom iz juhe in ekološko zelenjavo. Za glavno jed bo ponudila polnjene piščančje prsi, kot sladico pa bo postregla buhtlje, polnjene s slivami in jabolki. Med tem ko bo Marica pripravljala pojedino v kuhinji, se bodo naše gostje preizkusile v jahanju konj. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 18.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 2. sezona, 4. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Tokrat bomo obiskali živopisno mesto, Ivanić-Grad, kjer nas bo sprejela Katarina Ciganović in njena mlada družina: mož Neven in hčerke Oriana, Luna in Mia. Družina se ukvarja z eno redkih dejavnosti, vzrejo oslov in proizvodnjo in predelavo oslovega mleka. Katarina je gostom pripravila zanimive tri jedi: krompirjevo juho s porom in šunko, pripravljeno na prepraženi papriki, poleg je postregla pivo. Za glavno jed je postregla kokoš v vinski omaki z njoki, kot sladico pa orehovo torto. Ivanič-Grad je rojstno mesto Gjure Deželića, utemeljitelja hrvaškega gasilstva. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 17.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 2. sezona, 3. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Mirjana Milanković v Vukovarju prideluje vrhunsko ekološko vino. Z možem in s tremi sinovi skrbi za 3,5 hektarja vinogradov s 16.300 trsi kakovostnega grozdja. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 16.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 2. sezona, 2. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Snježana Kovač v vasi Jaškova pri Otzalju z možem Tomislavom prideluje in predeluje orehe. Snježana je goste presenetila z nenavadnim jedilnikom: za predjed je postregla piščančjo solato z orehi, za glavno zrezke v čokoladi, sladica pa je bila tokrat desertna torta, narejena po zgodovinskem receptu Katarine Zrinske. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 12.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 2. sezona, 1. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V prvi oddaji druge sezone se še enkrat srečamo s sedmerico gospodinj iz oddaj iz prve sezone. Tokrat so se gospe zbrale v Zagrebu in povedale, kaj se je v njihovih življenjih po sodelovanju v tem projektu spremenilo. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 11.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 7. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Liki, v mestu Dabar nedaleč od Otočca. Gostiteljica je Marjana Bićanić, ki z možem Pavom vodi farmo krav, na kateri pridelujejo znane liške sire. V osrčju Like, v neokrnjeni naravi se bomo spomnili mnogih, skoraj pozabljenih vaških običajev, ki se v tem delu Hrvaške niso menjali že stoletja. Marjana je za predjed pripravila žgance s slanino in kislim zeljem; za glavno jed je postregla postrv, pečeno v koruzni moki s kuhanim krompirjem, za sladico pa skutin kolač. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 10.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 6. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v parku Ambient, ekološko-izobraževalnem središču, pri družini Grgić v Sesvetskem Kraljevcu le 15 kilometrov od Zagreba. Družina se je pred desetletjem vrnila iz Švice, na posestvu pa redijo koze ter pridelujejo kozje mleko in sire. Poleg konj imajo tudi vietnamske svinje, divje svinje, osle, zajce, perutnino ter trop srn. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 09.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 5. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Novem Selu Palanječkem blizu Siska, na posestvu Veselić pri gospodinji Tihani. Njihovo posestvo je ob robu naravnega parka Lonjsko polje, ukvarjajo pa se s pridelavo ekološkega sadja in zelenjave. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 05.10.2018, ob 17:36 Dokumentarni, 1. sezona, 4. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Tokrat obisk v vasi Popovac, blizu Belega Manastirja v Baranji, na posestvu Novačić. Gospodinja Tatjana Novačić je z možem Damirjem leta 2009 kupila in v panonskem stilu obnovila zapuščeno posestvo. Družina prideluje zelenjavo, goji perutnino in vzgaja lipicance. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 04.10.2018, ob 17:36 Dokumentarni, 1. sezona, 3. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk pri Hildi Demerac iz Stare Rače pri Bjelovarju, kjer živi z možem Zdravkom in mlajšo hčerko Nikolino. Na posestvu se ukvarjajo z vzgojo perutnine in pridelavo jajc. Hilda Demerac je tudi članica Združenja vzornih vaških žena Hrvaške, pleše pri folklornem društvu, trenira zumbo in poje. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 03.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 2. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Istri, v vasi Katun Lindarski pri Pazinu, na posestvu Ograde, ki ga od leta 1992 vodi družina Šajina, pionirji kmečkega turizma v Istri in na Hrvaškem. Gospodinja je Davorka Šajina, ki poleg dela na domačiji skrbi tudi za turizem, za dediščino in folkloro v svojem kraju. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 02.10.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 1. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Pri Mirandi Paić v vasi Bićine pri Skradinu. Mirandi pomagajo mož, sin in hči, njihova temeljna panoga pa je pridelava mandljev. Od gostiteljice bomo izvedeli skrivnost priprave skradinske rižote, izvedeli pa bomo tudi, kaj vse lahko pripravimo iz že skoraj pozabljenega sadja. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 13.09.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 3. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk pri Hildi Demerac iz Stare Rače pri Bjelovarju, kjer živi z možem Zdravkom in mlajšo hčerko Nikolino. Na posestvu se ukvarjajo z vzgojo perutnine in pridelavo jajc. Hilda Demerac je tudi članica Združenja vzornih vaških žena Hrvaške, pleše pri folklornem društvu, trenira zumbo in poje. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 12.09.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 2. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Istri, v vasi Katun Lindarski pri Pazinu, na posestvu Ograde, ki ga od leta 1992 vodi družina Šajina, pionirji kmečkega turizma v Istri in na Hrvaškem. Gospodinja je Davorka Šajina, ki poleg dela na domačiji skrbi tudi za turizem, za dediščino in folkloro v svojem kraju. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 11.09.2018, ob 17:35 Dokumentarni, 1. sezona, 1. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Pri Mirandi Paić v vasi Bićine pri Skradinu. Mirandi pomagajo mož, sin in hči, njihova temeljna panoga pa je pridelava mandljev. Od gostiteljice bomo izvedeli skrivnost priprave skradinske rižote, izvedeli pa bomo tudi, kaj vse lahko pripravimo iz že skoraj pozabljenega sadja. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 23.08.2018, ob 17:35 Dokumentarni | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ V oddaji bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2018 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 14.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 3. sezona, 5. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Obisk na Šolti, v kraju Grohote, pri Nataši in Goranu Tvrdiću, ki sta znana čebelarja, že tretja generacija v družini. Nataša je gostom pripravila pravo avtentično otoško pojedino: za predjed je postregla zelenjavo, popečeno z morskim sirom. Kot glavno jed bo postregla pašticado z dalmatinskimi njoki, za posladek pa posebno pecivo. Da gostom ne bilo dolgčas, bo poskrbel Goran, ki jim bo pokazal osnove čebelarskega posla. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 13.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 3. sezona, 4. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Podravini, v vasi Bakovčice, nedaleč od Koprivnice, pri Jasminki in Josipu Nemec na posestvu Nemec - Jastrebov vrh. Gojijo zelenjavo, redijo živali ter ponujajo kmečki turizem z živalskim vrtom. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 12.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 3. sezona, 3. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Obisk v okolici Varaždina, v kraju Nova Ves Petrijanečka, pri zakoncih Biserki in Radoslavu Moravec. Ukvarjata se predvsem s kozjim mlekom in izdelavo kozjega sira, za katerega sta v zadnjih 15 letih dobila več kot 120 nagrad in priznanj. Vse pa se je začelo z eno kozo in željo, da s pomočjo kozjega mleka premagajo hudo alergijo. Gostiteljica Biserka je za goste pripravila meni, sestavljen iz kozjih izdelkov: za predjed je postregla gosto kozjo juho z zelenjavo, za glavno jed kozje zrezke s peno iz kozjega sira s pečenim krompirjem, za sladico pa palačinke s kozjim sirom. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 11.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 3. sezona, 2. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Po uvodni oddaji, v kateri smo spoznali sedem gospodinj, ki tekmujejo, bomo obiskali Ivko Sever iz Lepšića poleg Ivanič Grada. Ivka je gostom pripravila pojedino, ki je zrcalo ekološke pridelave. Za predjed je pripravila gosjo pašteto na pirinem kruhu. Za glavno jed je postregla svinjino in zelenjavo, za sladico pa je izbrala zagorsko zlejvanko s prelivom iz malin. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 10.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 3. sezona, 1. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. Tretja sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 07.07.2017, ob 13:15 2. sezona, 8. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis V zadnji oddaji obisk v Grdanjcih blizu Bregane, kjer Višnja Pavlin z družino in staršema vzgaja postrvi, nabira in predeluje gozdne sadeže, redi perutnino in vietnamske svinje ter skrbi za 200 let star, še vedno delujoč mlin. Višnja bo gostom za predjed pripravila koruzna žgance z zeljem in slanino, za glavno jed bo postregla postrv, polnjeno z jurčki, za sladico pa je pripravila zavitek z višnjami in s sirom. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 06.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 7. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V Istri, v zaselku Principi med Labinom in Rabcem, Olgica Škopac z možem Frankom prideluje med drugim oljčno olje in figovo žganje. Olgica je gostom pripravila pravo morsko pojedino: za predjed je pripravila namaz iz mariniranih inčunov, za glavno jed brodet iz hobotnice, lignjev in kozic, kot sladico pa bo postregla labinske krofe s figami v vinu. Medtem ko Olgica pripravlja pojedino, bo njen mož Franko goste odpeljal na ogled starega mestnega jedra Labina. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 05.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 6. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v majhni vasi Razvođe nedaleč od Drniša v osrčju Dalmatinske zagore, kjer Tanja Tošić z možem Željkom ter hčerkama Lucijo in Ivano izdeluje poseben sir. Tanja je gostom pripravila pojedino, ki predstavlja gastronomsko tradicijo kraja. Za predjed je pripravila polnjena jajca, za glavno jed je drniška peka petelina in teletine, za sladico pa je spekla jabolčni zavitek z metino kremo. Medtem ko je Tanja kuhala, je njen mož Željko goste pospremil na ogled reke Krke, samostana Visovas in Roškega slapa. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 04.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 5. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V vasi Niza pri Našicah v osrčju Slavonije Marica Jug z družino prideluje ekološko sadje, predvsem jabolka, iz njih pa izdeluje dobro znani sok. Marica bo gostom najprej postregla predjed, slavonsko kokošjo juho z domačimi testeninami, mesom iz juhe in ekološko zelenjavo. Za glavno jed bo ponudila polnjene piščančje prsi, kot sladico pa bo postregla buhtlje, polnjene s slivami in z jabolki. Medtem ko bo Marica pripravljala pojedino, se bodo gostje preizkusile v jahanju konj. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 03.07.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 4. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Tokrat bomo obiskali barvito mesto, Ivanić-Grad, kjer nas bo sprejela Katarina Ciganović s svojo družino: z možem Nevenom in s hčerkami Oriano, Luno in Mio. Družina se ukvarja z eno redkih dejavnosti, namreč z vzrejo oslov ter s proizvodnjo in predelavo mleka oslic. Katarina je gostom pripravila krompirjevo juho s porom in šunko, pripravljeno na prepraženi papriki, poleg je postregla pivo; za glavno jed je postregla kokoš v vinski omaki z njoki, kot sladico pa orehovo torto. Ivanič-Grad je rojstno mesto Gjure Deželića, utemeljitelja hrvaškega gasilstva. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 30.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 3. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Mirjana Milanković v Vukovarju prideluje vrhunsko ekološko vino. Z možem in s tremi sinovi skrbi za 3,5 hektarja vinogradov s 16.300 trsi kakovostnega grozdja. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 29.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 2. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Snježana Kovač v vasi Jaškovo pri Ozalju z možem Tomislavom prideluje in predeluje orehe. Snježana je goste presenetila z nenavadnim jedilnikom: za predjed je postregla piščančjo solato z orehi, za glavno jed zrezke v čokoladi, za sladico pa je bila desertna torta, narejena po zgodovinskem receptu Katarine Zrinske. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 28.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 2. sezona, 1. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar V prvi oddaji druge sezone se še enkrat srečamo s sedmerico gospodinj iz oddaj iz prve sezone. Tokrat so se gospe zbrale v Zagrebu in povedale, kaj se je v njihovih življenjih po sodelovanju v tem projektu spremenilo. Druga sezona serije z osmimi deli; gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 27.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 7. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Liki, v mestu Dabar nedaleč od Otočca. Gostiteljica je Marjana Bićanić, ki z možem Pavom vodi farmo krav, na kateri pridelujejo znane liške sire. V osrčju Like, v neokrnjeni naravi se bomo spomnili mnogih, skoraj pozabljenih vaških običajev, ki se v tem delu Hrvaške niso menjali že stoletja. Marjana je za predjed pripravila žgance s slanino in kislim zeljem; za glavno jed je postregla postrv, pečeno v koruzni moki s kuhanim krompirjem, za sladico pa skutin kolač. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 26.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 6. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v parku Ambient, ekološko-izobraževalnem središču, pri družini Grgić v Sesvetskem Kraljevcu le 15 kilometrov od Zagreba. Družina se je pred desetletjem vrnila iz Švice, na posestvu pa redijo koze ter pridelujejo kozje mleko in sire. Poleg konj imajo tudi vietnamske svinje, divje svinje, osle, zajce, perutnino ter trop srn. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 23.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 5. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Novem Selu Palanječkem blizu Siska, na posestvu Veselić pri gospodinji Tihani. Njihovo posestvo je ob robu naravnega parka Lonjsko polje, ukvarjajo pa se s pridelavo ekološkega sadja in zelenjave. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 22.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 4. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Tokrat obisk v vasi Popovac, blizu Belega Manastirja v Baranji, na posestvu Novačić. Gospodinja Tatjana Novačić je z možem Damirjem leta 2009 kupila in v panonskem stilu obnovila zapuščeno posestvo. Družina prideluje zelenjavo, goji perutnino in vzgaja lipicance. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 21.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 3. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk pri Hildi Demerac iz Stare Rače pri Bjelovarju, kjer živi z možem Zdravkom in mlajšo hčerko Nikolino. Na posestvu se ukvarjajo z vzgojo perutnine in pridelavo jajc. Hilda Demerac je tudi članica Združenja vzornih vaških žena Hrvaške, pleše pri folklornem društvu, trenira zumbo in poje. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 20.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 2. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Sudar Obisk v Istri, v vasi Katun Lindarski pri Pazinu, na posestvu Ograde, ki ga od leta 1992 vodi družina Šajina, pionirji kmečkega turizma v Istri in na Hrvaškem. Gospodinja je Davorka Šajina, ki poleg dela na domačiji skrbi tudi za turizem, za dediščino in folkloro v svojem kraju. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 1, 19.06.2017, ob 13:15 Dokumentarni, 1. sezona, 1. del (ponovitev) | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Pri Mirandi Paić v vasi Bićine pri Skradinu. Mirandi pomagajo mož, sin in hči, njihova temeljna panoga pa je pridelava mandljev. Od gostiteljice bomo izvedeli skrivnost priprave skradinske rižote, izvedeli pa bomo tudi, kaj vse lahko pripravimo iz že skoraj pozabljenega sadja. Sedemdelna serija, gastro-potopisno-dokumentarni projekt. V oddajah sodeluje sedem gospodinj s sedmih kmetij iz sedmih hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostalih šest ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2014 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 01.02.2017, ob 20:07 Dokumentarni, 4. sezona, 8. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Po dolgem potovanju smo prispeli do končnega cilja. V Blatu na Korčuli živi družina Protić. Sanja in njen mož Nikša s pomočjo hčera Petre in Josipe ter babice Ivke vodijo OPG Protić. V soncu ujete olive, fige in limone prinašajo najboljše proizvode z juga, zato ni niti čudno, da je Sanja za svoje marmelade dobila že številne nagrade. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 25.01.2017, ob 20:00 Dokumentarni, 4. sezona, 7. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 18.01.2017, ob 20:00 Dokumentarni, 4. sezona, 6. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 07.01.2017, ob 16:55 Dokumentarni, 4. sezona, 5. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Pravijo, da, kdor poskusi tugarske češnje, mu nobene druge ne bodo več tako dobre in sladke. Tokrat bomo obiskali Ljubico Bulić, njenega moža Tončija in njunih šest otrok. Ljubica z moževo pomočjo vodi OPG Bulić. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2017 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 28.12.2016, ob 20:00 Dokumentarni, 4. sezona, 4. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Tokrat nas bo pot vodila v Gorski kotar. Tam Čabra Snježana Križ in njen mož Slavko vodita OPG. Snježana je zaradi ljubezni zapustila mesto in se preselila na vas. Poleg tega, da nas je navdušila tamkajšnja okolica, všeč pa so nam bile tudi jedi. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 21.12.2016, ob 20:00 Dokumentarni, 4. sezona, 3. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ V tretji epizodi se bomo odpravili v Požego, kjer Antonija Zelenika s pomočjo moža Miroslava vodi OPG, ki ima prvo ekološko plantažo šipka. OPG Zelenika proizvaja ekološke marmelade iz različnega sadja, za svoje proizvode sta gostitelja dobila že veliko priznanj. Preden pa so se obiskovalke posladkale z marmelado, so poskusile specialiteto iz črne slavonske svinje. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 14.12.2016, ob 20:00 Dokumentarni, 4. sezona, 2. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Antonija Zelenika iz Velike, Snježana Križ iz Čabra, Ljubica Bulić iz Tugara, Marija Platužić iz Križevaca, Ljubica Marinculić iz Jakovlja in Sanja Protić iz Blata na Korčuli so obiskale družino Božac v Vodnjanu. Gostitelja, Sandra in Mladen, sta izkoristila turistični potencial Istre najbolje, kar je možno. Iz domačega sadja in zelenjavo izdelujeta domače specialitete, ki smo jih poskusili tudi mi. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 05.11.2016, ob 17:04 Dokumentarni, 4. sezona, 3. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ V tretji epizodi se bomo odpravili v Požego, kjer Antonija Zelenika s pomočjo moža Miroslava vodi OPG, ki ima prvo ekološko plantažo šipka. OPG Zelenika proizvaja ekološke marmelade iz različnega sadja, za svoje proizvode sta gostitelja dobila že veliko priznanj. Preden pa so se obiskovalke posladkale z marmelado, so poskusile specialiteto iz črne slavonske svinje. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 22.10.2016, ob 17:05 Dokumentarni, 4. sezona, 2. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ V drugi epizodi se bomo odpravili v Požego, kjer Antonija Zelenika s pomočjo moža Miroslava vodi OPG, ki ima prvo ekološko plantažo šipka. OPG Zelenika proizvaja ekološke marmelade iz različnega sadja, za svoje proizvode sta gostitelja dobila že veliko priznanj. Preden pa so se obiskovalke posladkale z marmelado, so poskusile specialiteto s črno slavonsko svinjo. Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 08.10.2016, ob 17:05 Dokumentarni, 4. sezona, 1. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij iz hrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. V novi sezoni je z nami tudi Sandra Božac iz Vodnjana, ki je na letošnjem OPG-ju na najboljši možni način izkoristila turistični potencial Istre. Na pot smo povabili tudi Antonijo Zelenik iz Velike v Slavoniji - njene šipkove marmelade pobirajo številne medalje za kakovost. Z nami je tudi Snježana Križ iz prekrasnega Čabra v Gorskem kotarju, ki se ukvarja z vzrejo in proizvodnjo sira. Ljubica Bulić iz Tugara poleg Omiša vzgaja tugarske češnje, z moževo pomočjo pa obnavlja porušeno vas kamnitih hiš. Marija Platužić iz Križevca daje vse od sebe, da bi ohranila stare običaje svojega kraja. Obiskali smo tudi OPG Ljubičin vrt Ljubice Pavrlišak Marinculić iz Jakovlja, ki iz sadja in zelenjave dela posebne namaze. Potovanje po Hrvaški pa bomo zaključili na Korčuli, kjer bo gostiteljica Sanja Protić iz Blata - njeni izdelki so dosegli celo Veliko Britanijo. In kaj so ženske kuhale? To boste izvedeli, če boste spremljali to oddajo. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 01.10.2016, ob 17:05 Dokumentarni, 4. sezona, 1. del | |||
Izvirnik: Seoska gozba, gastroputopis Režija: Zoran Happ Tudi v 4. sezoni bomo spoznavali dobrote hrvaških regij. V oddajah sodelujejo gospodinje s kmetij izhrvaških regij; vsaka na svoji domačiji gosti preostale gospodinje ter jim predstavi življenje in delo, kulturne in zgodovinske posebnosti ter tradicijo svojega kraja. Država: Hrvaška Jezik: Hrvaščina Leto: 2015 | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 13.07.2016, ob 10:40 | |||
Z osmo epizodo se končuje tretja sezona oddaje. Zadnja sezona nas bo odpeljala v magično Istro, v vas Pekice, na obisk k tokratnima gostiteljema, Aleksandi in Feruču Pekica. Družina Pekica je pred devetimi leti začela z gojenjem sivke in proizvodnjo eteričnega olja. Aleksandra je svojim gostom tokrat pripravila: za predjed istrsko mineštro s čičeriko, za glavno jed golaž, za sladico pa sirni biskvit s slivovo marmelado. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 12.07.2016, ob 10:40 | |||
Tokrat se bomo odpravili na otok Pašman, v kraj Kraj, kjer bomo obiskali Razalindo in Ivana Banić. Ukvarjata se z ribištvom, poljedelstvom in ovčarstvom, znana pa sta tudi po proizvodnji rakije in likerjev.
Rozalinda se je pri pripravi gostije odločila za izbor sestavin, ki jih je 'nabrala' sama. Za predjed bo postregla bogato ribjo juho, za glavno jed jadranske lignje, za sladico pa sladko pito iz mladega ovčjega sira. Ivan pa je goste zaposlil z ribolovom in jih odpeljal na najvišji vrh Pašmana. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 11.07.2016, ob 10:40 | |||
Obisk v zaledju Zadra, v Nadinu, pri Dušanki in Šimu Škaulj, ki pridelujeta ekološko vino, za katerega so prejeli že številne nagrade.
Gospodinja Dušanka bo svojim gostom postregla avtentične jedi iz zadrskega zaledja: za predjed je pripravila orzoto z gobami, različico rižote z ječmenov. Za glavno jed jagnjetino, kuhano v rdečem vinu s krompirjem in grahom, za sladico pa poslastico izpod peke. Gostitelj Šime pa bo goste odpeljal v Zadar, v Muzej antičnega stekla. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 08.07.2016, ob 10:38 | |||
Obisk na Šolti, v kraju Grohote, pri Nataši in Goranu Tvrdiću, ki sta znana čebelarja, že tretja generacija v družini.
Nataša je gostom pripravila pravo avtentično otoško pojedino: za predjed je postregla zelenjavo, popečeno z morskim sirom. Kot glavno jed bo postregla pašticado z dalmatinskimi njoki, za posladek pa posebno pecivo. Da gostom ne bilo dolgčas, bo poskrbel Goran, ki jim bo pokazal osnove čebelarskega posla. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 07.07.2016, ob 10:38 | |||
Obisk v Podravini, v vasi Bakovčice, nedaleč od Koprivnice, pri Jasminki in Josipu Nemec na posestvu Nemec - Jastrebov vrh.
Gojijo zelenjavo, redijo živali ter ponujajo kmečki turizem z živalskim vrtom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 06.07.2016, ob 10:38 | |||
Obisk v okolici Varaždina, v kraju Nova Ves Petrijanečka, pri zakoncih Biserki in Radoslavu Moravec. Ukvarjata se predvsem s kozjim mlekom in izdelavo kozjega sira, za katerega sta v zadnjih 15 letih dobila več kot 120 nagrad in priznanj. Vse pa se je začelo z eno kozo in željo, da s pomočjo kozjega mleka premagajo hudo alergijo.
Gostiteljica Biserka je za goste pripravila meni, ki je sestavljen iz kozjih izdelkov - za predjed je postregla gosto kozjo juho z zelenjavo, za glavno jed kozje zrezke s peno iz kozjega sira s pečenim krompirjem, za sladico pa palačinke s kozjim sirom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 05.07.2016, ob 10:40 | |||
Po uvodni oddaji, v kateri smo spoznali sedem gospodinj, ki tekmujejo, bomo obiskali Ivko Sever iz Lepšića poleg Ivanič Grada. Ivka je gostom pripravila pojedino, ki je zrcalo ekološke pridelave. Za predjed je pripravila gosjo pašteto na pirinem kruhu. Glavna jed, svinjino, je postregla z zelenjavo, za sladico pa je izbrala zagorsko zlevanko s prelivom iz malin. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 04.07.2016, ob 10:40 | |||
Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 01.07.2016, ob 10:35 | |||
V zadnji oddaji obisk v Grdanjcih blizu Bregane, kjer Višnja Pavlin z družino in staršema vzgaja postrvi, nabira in predeluje gozdne sadeže, redi perutnino in vietnamske svinje ter skrbi za 200 let star, še vedno delujoč mlin.
Višnja bo gostom za predjed pripravila koruzna žgance z zeljem in slanino, za glavno jed bo postregla postrv, polnjeno z jurčki, za sladico pa je pripravila zavitek z višnjami in sirom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 30.06.2016, ob 10:30 | |||
V Istri, v zaselku Principi med Labinom in Rabcem, Olgica Škopac z možem Frankom prideluje med drugim oljčno olje in figovo žganje. Olgica je gostom pripravila pravo morsko pojedino: za predjed je pripravila namaz iz mariniranih inčunov, za glavno jed brodet iz hobotnice, lignjev in kozic, kot sladico pa bo postregla labinske krofe s figami v vinu.
Medtem ko Olgica pripravlja pojedino, pa bo njen mož Franko goste odpeljal na ogled starega mestnega jedra Labina. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 29.06.2016, ob 10:35 | |||
Obisk v parku Ambient, ekološko-izobraževalnem središču, pri družini Grgić v Sesvetskem Kraljevcu le 15 kilometrov od Zagreba.
Družina se je pred desetletjem vrnila iz Švice, na posestvu pa redijo koze ter pridelujejo kozje mleko in sire. Poleg konj imajo tudi vietnamske svinje, divje svinje, osle, zajce, perutnino ter čredo srn. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 27.06.2016, ob 10:40 | |||
Tokrat bomo obiskali živopisno mesto, Ivanić-Grad, kjer nas bo sprejela Katarina Ciganović in njena mlada družina: mož Neven in hčerke Oriana, Luna in Mia. Družina se ukvarja z eno redkih dejavnosti, vzrejo oslov in proizvodnjo in predelavo oslovega mleka.
Katarina je gostom pripravila zanimive tri jedi: krompirjevo juho s porom in šunko, pripravljeno na prepraženi papriki, poleg je postregla pivo. Za glavno jed je postregla kokoš v vinski omaki z njoki, kot sladico pa orehovo torto. Ivanič-Grad je rojstno mesto Gjure Deželića, utemeljitelja hrvaškega gasilstva. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 24.06.2016, ob 10:35 | |||
V tokratni epizodi bomo obiskali Mirjano Milanković v herojskem Vukovarju. Mirjana in njena družina so po vojni pogumno zavihali rokave v malem družinskem vinogradu in s časom ustvarili ugledno vinsko klet, ki proizvaja vrhunsko ekološko vino.
Mirjana je gostom tokrat pripravila meni, ki diši po slavonski tradiciji. Za predjed je pripravila špinačne zvitke s klobaso, kot glavno jed je postregla polnjene sarme, za sladico pa ledeni veter. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 23.06.2016, ob 10:37 | |||
Snježana Kovač v vasi Jaškova pri Otzalju z možem Tomislavom prideluje in predeluje orehe.
Snježana je goste presenetila z nenavadnim jedilnikom: za predjed je postregla piščančjo solato z orehi, za glavno zrezke v čokoladi, sladica pa je bila tokrat desertna torta, narejena po zgodovinskem receptu Katarine Zrinske. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 22.06.2016, ob 10:35 | |||
V prvi oddaji druge sezone se še enkrat srečamo s sedmerico gospodinj iz oddaj iz prve sezone. Tokrat so se gospe zbrale v Zagrebu in povedale, kaj se je v njihovih življenjih po sodelovanju v tem projektu spremenilo. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 21.06.2016, ob 10:30 | |||
Obisk v Liki, v mestu Dabar nedaleč od Otočca. Gostiteljica je Marjana Bićanić, ki z možem Pavom vodi farmo krav, na kateri pridelujejo znane liške sire. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 20.06.2016, ob 10:40 | |||
Obisk v parku Ambient, ekološko-izobraževalnem središču, pri družini Grgić v Sesvetskem Kraljevcu le 15 kilometrov od Zagreba.
Družina se je pred desetletjem vrnila iz Švice, na posestvu pa redijo koze ter pridelujejo kozje mleko in sire. Poleg konj imajo tudi vietnamske svinje, divje svinje, osle, zajce, perutnino ter čredo srn. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 17.06.2016, ob 10:40 | |||
Obisk v Novem Selu Palanječkem blizu Siska, na posestvu Veselić pri gospodinji Tihani. Njihovo posestvo je ob robu naravnega parka Lonjsko polje, ukvarjajo pa se s pridelavo ekološkega sadja in zelenjave. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 16.06.2016, ob 10:40 | |||
Tokrat obisk v vasi Popovac, blizu Belega Manastirja v Baranji, na posestvu Novačić. Gospodinja Tatjana Novačić je z možem Damirjem leta 2009 kupila in v panonskem stilu obnovila zapuščeno posestvo. Družina prideluje zelenjavo, goji perutnino in vzgaja lipicance. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 15.06.2016, ob 10:40 | |||
Obisk pri Hildi Demerac iz Stare Rače pri Bjelovarju, kjer živi z možem Zdravkom in mlajšo hčerko Nikolino. Na posestvu se ukvarjajo z vzgojo perutnine in pridelavo jajc. Hilda Demerac je tudi članica Združenja vzornih vaških žena Hrvaške, pleše pri folklornem društvu, trenira zumbo in poje. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 14.06.2016, ob 10:40 | |||
Obisk v Istri, v vasi Katun Lindarski pri Pazinu, na posestvu Ograde, ki ga od leta 1992 vodi družina Šajina, pionirji kmečkega turizma v Istri in na Hrvaškem. Gospodinja je Davorka Šajina, ki poleg dela na domačiji skrbi tudi za turizem, za dediščino in folkloro v svojem kraju. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 13.06.2016, ob 10:40 | |||
Pri Mirandi Paić v vasi Bićine pri Skradinu. Mirandi pomagajo mož, sin in hči, njihova temeljna panoga pa je pridelava mandljev.
Od gostiteljice bomo izvedeli skrivnost priprave skandinavske rižote, izvedeli pa bomo tudi, kaj vse lahko pripravimo iz že nekdaj pozabljenega sadja. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 10.06.2016, ob 17:50 | |||
Tokrat se bomo odpravili na otok Pašman, v kraj Kraj, kjer bomo obiskali Razalindo in Ivana Banić. Ukvarjata se z ribištvom, poljedelstvom in ovčarstvom, znana pa sta tudi po proizvodnji rakije in likerjev.
Rozalinda se je pri pripravi gostije odločila za izbor sestavin, ki jih je 'nabrala' sama. Za predjed bo postregla bogato ribjo juho, za glavno jed jadranske lignje, za sladico pa sladko pito iz mladega ovčjega sira. Ivan pa je goste zaposlil z ribolovom in jih odpeljal na najvišji vrh Pašmana. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 03.06.2016, ob 18:50 | |||
Obisk v zaledju Zadra, v Nadinu, pri Dušanki in Šimu Škaulj, ki pridelujeta ekološko vino, za katerega so prejeli že številne nagrade.
Gospodinja Dušanka bo svojim gostom postregla avtentične jedi iz zadrskega zaledja: za predjed je pripravila orzoto z gobami, različico rižote z ječmenov. Za glavno jed jagnjetino, kuhano v rdečem vinu s krompirjem in grahom, za sladico pa poslastico izpod peke. Gostitelj Šime pa bo goste odpeljal v Zadar, v Muzej antičnega stekla. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 27.05.2016, ob 18:09 | |||
Obisk na Šolti, v kraju Grohote, pri Nataši in Goranu Tvrdiću, ki sta znana čebelarja, že tretja generacija v družini.
Nataša je gostom pripravila pravo avtentično otoško pojedino: za predjed je postregla zelenjavo, popečeno z morskim sirom. Kot glavno jed bo postregla pašticado z dalmatinskimi njoki, za posladek pa posebno pecivo. Da gostom ne bilo dolgčas, bo poskrbel Goran, ki jim bo pokazal osnove čebelarskega posla. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 20.05.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v Podravini, v vasi Bakovčice, nedaleč od Koprivnice, pri Jasminki in Josipu Nemec na posestvu Nemec - Jastrebov vrh.
Gojijo zelenjavo, redijo živali ter ponujajo kmečki turizem z živalskim vrtom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 13.05.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v okolici Varaždina, v kraju Nova Ves Petrijanečka, pri zakoncih Biserki in Radoslavu Moravec. Ukvarjata se predvsem s kozjim mlekom in izdelavo kozjega sira, za katerega sta v zadnjih 15 letih dobila več kot 120 nagrad in priznanj. Vse pa se je začelo z eno kozo in željo, da s pomočjo kozjega mleka premagajo hudo alergijo.
Gostiteljica Biserka je za goste pripravila meni, ki je sestavljen iz kozjih izdelkov - za predjed je postregla gosto kozjo juho z zelenjavo, za glavno jed kozje zrezke s peno iz kozjega sira s pečenim krompirjem, za sladico pa palačinke s kozjim sirom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 06.05.2016, ob 18:00 | |||
Po uvodni oddaji, v kateri smo spoznali sedem gospodinj, ki tekmujejo, bomo obiskali Ivko Sever iz Lepšića poleg Ivanič Grada. Ivka je gostom pripravila pojedino, ki je zrcalo ekološke pridelave. Za predjed je pripravila gosjo pašteto na pirinem kruhu. Glavna jed, svinjino, je postregla z zelenjavo, za sladico pa je izbrala zagorsko zlevanko s prelivom iz malin. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 29.04.2016, ob 18:00 | |||
Sledilo bo sedem obiskov na sedmih domačijah, ki bodo pokazali, da tudi pozimi življenje na podeželju ne miruje. V prvi oddaji pa bodo na ogled pogovori s sodelujočimi iz druge sezone. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 22.04.2016, ob 18:00 | |||
V zadnji oddaji obisk v Grdanjcih blizu Bregane, kjer Višnja Pavlin z družino in staršema vzgaja postrvi, nabira in predeluje gozdne sadeže, redi perutnino in vietnamske svinje ter skrbi za 200 let star, še vedno delujoč mlin.
Višnja bo gostom za predjed pripravila koruzna žgance z zeljem in slanino, za glavno jed bo postregla postrv, polnjeno z jurčki, za sladico pa je pripravila zavitek z višnjami in sirom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 15.04.2016, ob 18:00 | |||
V Istri, v zaselku Principi med Labinom in Rabcem, Olgica Škopac z možem Frankom prideluje med drugim oljčno olje in figovo žganje. Olgica je gostom pripravila pravo morsko pojedino: za predjed je pripravila namaz iz mariniranih inčunov, za glavno jed brodet iz hobotnice, lignjev in kozic, kot sladico pa bo postregla labinske krofe s figami v vinu.
Medtem ko Olgica pripravlja pojedino, pa bo njen mož Franko goste odpeljal na ogled starega mestnega jedra Labina. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 08.04.2016, ob 18:00 | |||
Tokrat obisk v majhni vasi Razvođe nedaleč od Drniša v osrčju Dalmatinske zagore, kjer Tanja Tošić z možem Željkom ter hčerkama Lucijo in Ivano izdeluje poseben sir.
Tanja je gostom pripravlja pojedino, ki predstavlja gastronomsko tradicijo kraja, ki so ga obiskali. Za predjed je pripravila polnjena jajca, glavna jed drniška peka petelina in teletine, za sladico pa je spekla jabolčni zavitek z metino kremo. Medtem ko je Tanja kuhala, je njen mož Željko goste pospremil na ogled reke Krke, samostana Visovas in Roškega slapa. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 01.04.2016, ob 18:00 | |||
V vasi Niza pri Našicah v osrčju Slavonije Marica Jug z družino prideluje ekološko sadje, predvsem jabolka, iz njih pa izdeluje dobro poznani sok. Marica bo gostom najprej postregla predjed, slavonsko kokoško juho z domačimi testeninami, mesom iz juhe in ekološko zelenjavo. Za glavno jed bo ponudila polnjene piščančje prsi, kot sladico pa bo postregla buhtlje, polnjene s slivami in jabolki.
Med tem ko bo Marica pripravljala pojedino v kuhinji, se bodo naše gostje preizkusile v jahanju konj. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 25.03.2016, ob 18:00 | |||
Tokrat bomo obiskali živopisno mesto, Ivanić-Grad, kjer nas bo sprejela Katarina Ciganović in njena mlada družina: mož Neven in hčerke Oriana, Luna in Mia. Družina se ukvarja z eno redkih dejavnosti, vzrejo oslov in proizvodnjo in predelavo oslovega mleka.
Katarina je gostom pripravila zanimive tri jedi: krompirjevo juho s porom in šunko, pripravljeno na prepraženi papriki, poleg je postregla pivo. Za glavno jed je postregla kokoš v vinski omaki z njoki, kot sladico pa orehovo torto. Ivanič-Grad je rojstno mesto Gjure Deželića, utemeljitelja hrvaškega gasilstva. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 18.03.2016, ob 18:00 | |||
V tokratni epizodi bomo obiskali Mirjano Milanković v herojskem Vukovarju. Mirjana in njena družina so po vojni pogumno zavihali rokave v malem družinskem vinogradu in s časom ustvarili ugledno vinsko klet, ki proizvaja vrhunsko ekološko vino.
Mirjana je gostom tokrat pripravila meni, ki diši po slavonski tradiciji. Za predjed je pripravila špinačne zvitke s klobaso, kot glavno jed je postregla polnjene sarme, za sladico pa ledeni veter. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 11.03.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v Istri, v vasi Katun Lindarski pri Pazinu, na posestvu Ograde, ki ga od leta 1992 vodi družina Šajina, pionirji kmečkega turizma v Istri in na Hrvaškem. Gospodinja je Davorka Šajina, ki poleg dela na domačiji skrbi tudi za turizem, za dediščino in folkloro v svojem kraju. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 26.02.2016, ob 17:59 | |||
V prvi oddaji druge sezone se še enkrat srečamo s sedmerico gospodinj iz oddaj iz prve sezone. Tokrat so se gospe zbrale v Zagrebu in povedale, kaj se je v njihovih življenjih po sodelovanju v tem projektu spremenilo. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 19.02.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v Liki, v mestu Dabar nedaleč od Otočca. Gostiteljica je Marjana Bićanić, ki z možem Pavom vodi farmo krav, na kateri pridelujejo znane liške sire. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 12.02.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v parku Ambient, ekološko-izobraževalnem središču, pri družini Grgić v Sesvetskem Kraljevcu le 15 kilometrov od Zagreba.
Družina se je pred desetletjem vrnila iz Švice, na posestvu pa redijo koze ter pridelujejo kozje mleko in sire. Poleg konj imajo tudi vietnamske svinje, divje svinje, osle, zajce, perutnino ter čredo srn. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 05.02.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v Novem Selu Palanječkem blizu Siska, na posestvu Veselić pri gospodinji Tihani. Njihovo posestvo je ob robu naravnega parka Lonjsko polje, ukvarjajo pa se s pridelavo ekološkega sadja in zelenjave. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 29.01.2016, ob 18:00 | |||
Tokrat obisk v vasi Popovac, blizu Belega Manastirja v Baranji, na posestvu Novačić. Gospodinja Tatjana Novačić je z možem Damirjem leta 2009 kupila in v panonskem stilu obnovila zapuščeno posestvo. Družina prideluje zelenjavo, goji perutnino in vzgaja lipicance. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 22.01.2016, ob 18:00 | |||
Obisk pri Hildi Demerac iz Stare Rače pri Bjelovarju, kjer živi z možem Zdravkom in mlajšo hčerko Nikolino. Na posestvu se ukvarjajo z vzgojo perutnine in pridelavo jajc. Hilda Demerac je tudi članica Združenja vzornih vaških žena Hrvaške, pleše pri folklornem društvu, trenira zumbo in poje. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 15.01.2016, ob 18:00 | |||
Obisk v Istri, v vasi Katun Lindarski pri Pazinu, na posestvu Ograde, ki ga od leta 1992 vodi družina Šajina, pionirji kmečkega turizma v Istri in na Hrvaškem. Gospodinja je Davorka Šajina, ki poleg dela na domačiji skrbi tudi za turizem, za dediščino in folkloro v svojem kraju. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 08.01.2016, ob 17:55 | |||
Pri Mirandi Paić v vasi Bićine pri Skradinu. Mirandi pomagajo mož, sin in hči, njihova temeljna panoga pa je pridelava mandljev. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 11.10.2015, ob 18:12 | |||
V zadnji oddaji obisk v Grdanjcih blizu Bregane, kjer Višnja Pavlin z družino in staršema vzgaja postrvi, nabira in predeluje gozdne sadeže, redi perutnino in vietnamske svinje ter skrbi za 200 let star, še vedno delujoč mlin.
Višnja bo gostom za predjed pripravila koruzna žgance z zeljem in slanino, za glavno jed bo postregla postrv, polnjeno z jurčki, za sladico pa je pripravila zavitek z višnjami in sirom. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 04.10.2015, ob 18:12 | |||
V Istri, v zaselku Principi med Labinom in Rabcem, Olgica Škopac z možem Frankom prideluje med drugim oljčno olje in figovo žganje. Olgica je gostom pripravila pravo morsko pojedino: za predjed je pripravila namaz iz mariniranih inčunov, za glavno jed brodet iz hobotnice, lignjev in kozic, kot sladico pa bo postregla labinske krofe s figami v vinu.
Medtem ko Olgica pripravlja pojedino, pa bo njen mož Franko goste odpeljal na ogled starega mestnega jedra Labina. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 27.09.2015, ob 18:12 | |||
Tokrat obisk v majhni vasi Razvođe nedaleč od Drniša v osrčju Dalmatinske zagore, kjer Tanja Tošić z možem Željkom ter hčerkama Lucijo in Ivano izdeluje poseben sir.
Tanja je gostom pripravlja pojedino, ki predstavlja gastronomsko tradicijo kraja, ki so ga obiskali. Za predjed je pripravila polnjena jajca, glavna jed drniška peka petelina in teletine, za sladico pa je spekla jabolčni zavitek z metino kremo. Medtem ko je Tanja kuhala, je njen mož Željko goste pospremil na ogled reke Krke, samostana Visovas in Roškega slapa. | |||
Vaška gostija, gastropotopis, HTV 2, 20.09.2015, ob 18:00 | |||
Tokrat obisk v majhni vasi Razvođe nedaleč od Drniša v osrčju Dalmatinske zagore, kjer Tanja Tošić z možem Željkom ter hčerkama Lucijo in Ivano izdeluje poseben sir.
Tanja je gostom pripravlja pojedino, ki predstavlja gastronomsko tradicijo kraja, ki so ga obiskali. Za predjed je pripravila polnjena jajca, glavna jed drniška peka petelina in teletine, za sladico pa je spekla jabolčni zavitek z metino kremo. Medtem ko je Tanja kuhala, je njen mož Željko goste pospremil na ogled reke Krke, samostana Visovas in Roškega slapa. |