TV sporedi

Vbod

Pregled predvajanj na TV kanalih

Vbod

spored predvajanj (zadnjih 100)
Vbod, Slovenija 2, 17.05.2018, ob 22:45
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Puncture
Režija: Adam Kassen
Igrajo: Chris Evans, Mark Kassen, Marshall Bell, Brett Cullen, Jesse L. Martin, Vinessa Shaw
Ocena IMDb: 6,9/10

Drama o odvetniku, zasvojenem z mamili, ki se poda v boj proti farmacevtski in zdravstveni industriji, hkrati pa se bori Å¡e z lastnimi demoni.

Mike Weiss je mlad odvetnik iz Houstona. Privlačen, zagrizen in obetaven. Ima pa zelo veliko težavo – z leti ga je namreč v svojem objem potegnila droga. Da, Mike je narkoman. Vseeno mu nekako uspeva prikrivati svojo težavo, tudi po zaslugi partnerja v pisarni, Paula, njegovega dolgoletnega prijatelja, strogega in moralnega človeka. Vse do primera, ki bo pomenil prelomnico v njunem življenju. Odločita se, da bosta prevzela primer medicinske sestre Vicky Rogers, ki se je pri delu zbodla z okuženo iglo in se tako ne po lastni krivdi okužila z virusom HIV. Mike in Paul se popolnoma predata primeru, zato začneta nanju vršiti izjemen pritisk tako zdravniška kot farmacevtska zbornica. Denarni vložek je enostavno prevelik, zato ju poskušajo elitne odvetniške pisarne diskreditirati z vsemi sredstvi. Mikov razuzdan način življenja jima seveda ni v prid. Ampak, čeprav je primer enostavno prevelik za njuno pisarno, se bosta do bridkega konca borila za zakonsko predpisano uporabo varnih injekcij.

Film je posnet po osupljivi resnični zgodbi, sodnem primeru, primerljivem z (sicer bolj razvpito) zgodbo Erin Brockovich. Končni rezultat primera je bila uvedba igel za enkratno uporabo v ameriški zdravstveni sistem, zato je bilo rešeno marsikatero življenje medicinskega osebja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
Vbod, Slovenija 2, 01.12.2016, ob 22:00