TV sporedi

Zgodbe iz školjke: Bine: Svet igrač

Pregled predvajanj na TV kanalih

Zgodbe iz školjke: Bine: Svet igrač

spored predvajanj (zadnjih 100)
Zgodbe iz školjke: Bine: Svet igrač, Slovenija 2, 08.12.2017, ob 07:55
Družinski (ponovitev)
Oddaja za otroke s težavami s sluhom in govorom.

Bine zvečer noče v posteljo. Ajdo prepričuje, naj se z njim igra. Samo s katero igračo? Ena je stara, druga mu ni všeč, tretja je pokvarjena ... Nobena ni dobra, zato se Bine odloči, da gre v svet igrač po novo.

Glavna junaka sta deklica Ajda in njen prijatelj zajček Bine. Ajda je zajčka, lutko, dobila za rojstni dan, in ko ga je stisnila k sebi, je oživel. Sta neločljiva prijatelja. Ajda je deklica, ki hodi v šolo in že marsikaj ve, Bine pa je mlajši, zelo radoveden. Bine je simpatičen, kot majhen otrok, ki si svet predstavlja in tudi razlaga po svoje. V Ajdini sobi oba živita v domišljijskem svetu. V hipu si zgradita iz kock marsikaj – avto, vlak, tovarno, trgovino, modno pisto, ladjo, grad – in odpotujeta, kamorkoli si izmislita, v vsaki oddaji pa pokukata tudi v resnični svet.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah. To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Zgodbe iz školjke: Bine: Svet igrač, Slovenija 2, 23.08.2016, ob 08:15
Družinski (ponovitev)