TV sporedi

Zgodbe iz školjke: Profesor Pustolovec: Mušnica in metulj

Pregled predvajanj na TV kanalih

Zgodbe iz školjke: Profesor Pustolovec: Mušnica in metulj

spored predvajanj (zadnjih 100)
Zgodbe iz školjke: Profesor Pustolovec: Mušnica in metulj, Slovenija 2, 19.12.2018, ob 07:45
Družinski
Režija: Tugo Štiglic
Igrajo: Marko Derganc, Barbara Bulatović

Vsi pustolovščin željni, pozor!

Papiga Barbara zaskrbljeno opazuje profesorja Petra, ki je postal čisto zelen v obraz in spremenjen v rdečo mušnico. Morda pa ima kakšno neozdravljivo bolezen?

Barbara se zanj zelo boji. Morda se ji samo sanja? No, to je pa že novo vprašanje. Zakaj so sanje, ko sanjaš resnične, ko pa si buden, niso več.

Kmalu se boste lahko pridružili neustrašnima junakoma in z njima raziskovali svet, poln dogodivščin. Prihajata profesor Peter Pustolovec in njegova zvesta sopotnica Barbara. Ne, ne, to ni njegova žena, pač pa neverjetno velika, zabavna papiga. Srečala sta se pred mnogimi leti, ko je papiga vsa nemočna klicala na pomoč. Dobrodušni profesor ji je velikodušno ponudil nov dom in od tedaj sta nerazdružljiva. Ker sta oba nemirnega pustolovskega duha, se na vsa potepanja podajata skupaj. Videla sta že ves svet, no, ja, nekaj neraziskanih krajev ju še čaka. Vas zanima, kje vse sta že bila? Na daljnem severu sta se pogumno spopadala z mrazom, v puščavi kljubovala hudi vročini, niti ob Amazonki, kjer mrgoli raznih nevarnosti, nista obupala. Bila sta tudi v mestu, ki ga ni na zemljevidu, bila v deželi brez pravil, celo v vesolje sta se podala in sproti vse pridno zapisovala, da se ne bi kakšna pustolovščina slučajno pozabila. Ko rdečelasi profesor in rdečerepa papiga prebirata zapiske v dnevniku, ju je včasih celo strah prebrati, kar sta doživela. Če si tudi vi želite pustolovščin, se le odpravite ven, saj vas čakajo za prvim vogalom, le oči odprite in se radovedno ozrite okrog sebe. Pa še dolgčas vam ne bo. Kmalu na svidenje. Do tedaj pa pustolovski pozdrav od profesorja Petra Pustolovca in Barbare.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina