TV sporedi

Župnik Brown: Alkimistova skrivnost

Pregled predvajanj na TV kanalih

Župnik Brown: Alkimistova skrivnost

spored predvajanj (zadnjih 100)
Župnik Brown: Alkimistova skrivnost, HTV 1, 10.11.2018, ob 01:45
Kriminalka, 5. sezona, 10. del (ponovitev)
Izvirnik: Father Brown: The Alchemist's Secret
Režija: Matt Carter
Igrajo: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Alex Price, John Burton, Tom Chambers
Ocena IMDb: 7,7/10

Profesor Ambrose starega prijatelja, župnika Browna prosi za pomoč. Nekdo namreč sledi profesorju, da bi se dokopal do dnevnika univerzitetnega arhitekta. Nekateri namreč menijo, naj bi bila alkimistova skrivnost v uganki - ključ, ki odpira neka vrata. Gospodinja McCarthy in Bunty odideta s profesorjem in župnikom na univerzo v Gloucestru, kjer dekan Malcolm študentu Timothyju dovoli, da posodi ceremonialni ključ. Ko raztreseni profesor izgine, gre župnik Brown pogledat, ali je morda s Timothyjem. Vendar najde študenta mrtvega v njegovi spalnici, kjer mu je nekdo s palico za polo zdrobil glavo. Ko se ključ, ki ga je vzel Timothy, pojavi v profesorjevi sobi, ga inšpektor Mallory aretira zaradi umora, vendar se župnik Brown odloči, da bo dokazal profesorjevo nedolžnost.

V seriji, posneti po romanih G. K. Chestertona, tudi v 5. sezoni spremljamo zgodbo o očetu Brownu, duhovniku, nadarjenem za reševanje zločinov.

Svet župnika Browna je tipično angleški: saloni v velikih podeželskih hišah, kilometri narave, vaške skupščine, sejmi, železniške postaje in podeželske cerkve. Dolga leta je poslušal spovedi svojih župljanov in s tem dobil vpogled v vir zla ter delovanje zločinskega uma. V vsakem delu serije skrivnostni župnik preiskuje zločine na zanj značilen način. Zgodbe so prepredene s humorjem in sočutjem, vedno pa imajo dramatičen preobrat. Serija ostaja zvesta očarljivemu obdobju in izvirnemu liku, hkrati pa ima sodobno ostrino.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
Župnik Brown: Alkimistova skrivnost, HTV 1, 09.11.2018, ob 16:00
Kriminalka, 5. sezona, 10. del (ponovitev)
Župnik Brown: Alkimistova skrivnost, HTV 1, 24.05.2018, ob 00:10
Kriminalka, 5. sezona, 10. del (ponovitev)
Župnik Brown: Alkimistova skrivnost, HTV 1, 23.05.2018, ob 15:55
Kriminalka, 5. sezona, 10. del