TV sporedi

Župnik Brown: Lucijina roka

Pregled predvajanj na TV kanalih

Župnik Brown: Lucijina roka

spored predvajanj (zadnjih 100)
Župnik Brown: Lucijina roka, HTV 1, 03.11.2018, ob 00:55
Kriminalka, 5. sezona, 5. del (ponovitev)
Izvirnik: Father Brown: The Hand of Lucia
Režija: Matt Carter
Igrajo: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Alex Price, John Burton, Tom Chambers
Ocena IMDb: 7,6/10

Slavna pisateljica Lucia Morrell se razjezi nad delavci pred svojo hišo, nato pa jo nekdo z vazo udari po glavi. Lucia je v nedavnem intervjuju napovedala, da bo v naslednjem romanu razkrila, kdo je bil za zgled za literarno junakinjo, sadistično Lulu. Župnik Brown sestavi seznam z 20 možnimi imeni; po njegovem prepričanju naj bi nekdo skušal zavarovati svojo identiteto. Po župnikovem mnenju naj bi bila Lulu v resnici lady Ursula. Kmalu najdejo umorjeno Lucio, za povrh z odsekano roko.

V seriji, posneti po romanih G. K. Chestertona, tudi v 5. sezoni spremljamo zgodbo o očetu Brownu, duhovniku, nadarjenem za reševanje zločinov.

Svet župnika Browna je tipično angleški: saloni v velikih podeželskih hišah, kilometri narave, vaške skupščine, sejmi, železniške postaje in podeželske cerkve. Dolga leta je poslušal spovedi svojih župljanov in s tem dobil vpogled v vir zla ter delovanje zločinskega uma. V vsakem delu serije skrivnostni župnik preiskuje zločine na zanj značilen način. Zgodbe so prepredene s humorjem in sočutjem, vedno pa imajo dramatičen preobrat. Serija ostaja zvesta očarljivemu obdobju in izvirnemu liku, hkrati pa ima sodobno ostrino.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
Župnik Brown: Lucijina roka, HTV 1, 02.11.2018, ob 16:00
Kriminalka, 5. sezona, 5. del (ponovitev)
Župnik Brown: Lucijina roka, HTV 1, 17.05.2018, ob 00:10
Kriminalka, 5. sezona, 5. del (ponovitev)
Župnik Brown: Lucijina roka, HTV 1, 16.05.2018, ob 15:55
Kriminalka, 5. sezona, 5. del