TV sporedi

Župnik Brown: Orel in kavka

Pregled predvajanj na TV kanalih

Župnik Brown: Orel in kavka

spored predvajanj (zadnjih 100)
Župnik Brown: Orel in kavka, HTV 1, 06.11.2018, ob 00:05
Kriminalka, 5. sezona, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: Father Brown: The Eagle and The Daw
Režija: Matt Carter
Igrajo: Mark Williams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll, Alex Price, John Burton, Tom Chambers
Ocena IMDb: 7,7/10

Župnik Brown gre v ženski zapor spovedat Katharine, ki jo čaka smrtna kazen zaradi umora moža. Župniku zaupa, da je naročila umor bivšega ljubimca Raymonda. Župnik Brown obišče Raymonda, kjer ga preseneti streljanje. Izkaže se, da je Raymond skušal preplašiti orla. Raymond sicer odhaja iz Kembleforda in župniku zaupa revolver v leseni škatli. Župnik naleti na inšpektorja Malloryja, ki je prišel preveriti zvoke streljanja, opazi leseno škatlo s pištolo, in ko najdejo mrtvega Raymonda mrtvega, mu na misel pade le en krivec.

V seriji, posneti po romanih G. K. Chestertona, tudi v 5. sezoni spremljamo zgodbo o očetu Brownu, duhovniku, nadarjenem za reševanje zločinov.

Svet župnika Browna je tipično angleški: saloni v velikih podeželskih hišah, kilometri narave, vaške skupščine, sejmi, železniške postaje in podeželske cerkve. Dolga leta je poslušal spovedi svojih župljanov in s tem dobil vpogled v vir zla ter delovanje zločinskega uma. V vsakem delu serije skrivnostni župnik preiskuje zločine na zanj značilen način. Zgodbe so prepredene s humorjem in sočutjem, vedno pa imajo dramatičen preobrat. Serija ostaja zvesta očarljivemu obdobju in izvirnemu liku, hkrati pa ima sodobno ostrino.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
Župnik Brown: Orel in kavka, HTV 1, 05.11.2018, ob 16:00
Kriminalka, 5. sezona, 6. del (ponovitev)
Župnik Brown: Orel in kavka, HTV 1, 18.05.2018, ob 00:15
Kriminalka, 5. sezona, 6. del (ponovitev)
Župnik Brown: Orel in kavka, HTV 1, 17.05.2018, ob 15:55
Kriminalka, 5. sezona, 6. del