TV sporedi

Zvezdne steze III: Iskanja Spocka

Pregled predvajanj na TV kanalih

Zvezdne steze III: Iskanja Spocka

spored predvajanj (zadnjih 100)
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 09.02.2019, ob 08:15
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star Trek III: The Search For Spock
Režija: Leonard Nimoy
Igrajo: Leonard Nimoy, William Shatner, DeForest Kelley, James Doohan, Walter Koenig, George Takei
Ocena IMDb: 6,7/10

Kirk in njegova ekipa s kontrolnega mostu tvegajo kariere, ko ugrabijo Enterprise in se odpravijo na prepovedan planet, da bi našli Spockovo truplo.

Potem, ko je bil ustvarjen planet Genezis, je ta razglašen za tabu temo. Planet leži v nevtralnem območju (coni) in dogovorjeno je, da ga lahko obiskujejo samo raziskovalne ladje. Vzporedno s tem poskušajo in uspejo Klingonci pridobiti načrte za stvaritev »superorožja«, s katerim bi s prostranih širjav vesolja izbrisali Zvezdno floto. Orožje hočejo uporabiti za izbris avtohtonega (tam živečega, domorodnega) življenja in ga pozneje prilagoditi zase.

Raziskovalna ladja, ki se trenutno nahaja v bližini planeta Genezis (po latinsko »STVARJENJE - GENEZA«), odkrije kapsulo Spocka in nenavadne oblike življenja. Vulkanka Saavik in Kirkov sin dr. David Marcus se spustita na površje, kjer na relativno majhnem področju ležijo tropi in led. Ugotovita, da so trdožive bakterije doživele pospešeno evolucijo. Medtem je raziskovalna ladja uničena od Klingoncev, ki hočejo imeti talce. Vulkanka najde Spockovo telo, ki je žal brez duha in zavesti ter s tem znanja, ki ga je posedoval Spock.

Admiral Kirk medtem z Enterprise prispe na vesoljsko postajo. Tam sreča Spockovega očeta, ki mu da namig, da Spockova duša še vedno živi in da je bistvo vsakega Vulkanca večno. Na podlagi namiga admiral Kirk pregleda video posnetke in odkrije pojasnilo, zakaj, se zdravnik McCoy (ki ima vzdevek »pilula«) nenavadno obnaša. Kirk s svojo zvesto posadko sabotira Excelsior (nova ladja z eksperimentalnim, še hitrejšim pogonom transwarp) in poleti tudi z McCoyem proti Genezis. Tam se sreča s Klingonsko bojno križarko. Ker imajo Klingonci talce, z njimi izsiljujejo Kirka, da jim preda vse načrte »superorožja«, Kirkov sin pa se žrtvuje, da reši Vulkanko in Spockovo mlado telo brez duše in zavesti. Obe ladji utrpita veliko škodo, vendar pa klingonsko orožje še deluje, zato Kirk kapitulira. Med kapitulacijo se posadka Enterprise (»podviga«) uspe teleportirati na Genezis. Pred tem spravijo v tek samouničenje in tako dobršen del Klingonske posadke, ki je, mimogrede, do zob oborožena, spravijo na oni svet. Kapitan klingonske križarke se teleportira na Genezis, kjer se s Kirkom spopadeta za življenje, medtem pa Genezis hitro propada, ker je Kirkov sin uporabil za ustvarjalno martico Genezisa nestabilne subatomske delce. Po spopadu ukanijo zadnjega Klingonca in se odpravijo proti Vulkanu. Tam se opravi starodaven obred, med katerim se McCoy reši nadležnega emocialno odsotnega Spockovega razuma, Spock pa si opomore.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1984
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 08.11.2018, ob 02:45
Znanstvena fantastika
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 08.11.2018, ob 07:00
Znanstvena fantastika
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 10.08.2018, ob 06:00
Znanstvena fantastika
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 09.08.2018, ob 02:30
Znanstvena fantastika
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 08.03.2018, ob 14:00
Znanstvena fantastika
Zvezdne steze III: Iskanja Spocka, FOX movies, 07.03.2018, ob 22:00
Znanstvena fantastika