Pustni kostumi navdahnjeni z idejami iz noči čarovnic

Veliko dekliških pustnih kostumov je postalo popularnih zaradi ameriškega praznika noči čarovnic, ki nastopi vsako leto 31. oktobra. Tako so postali priljubljeni razni grozljivejši kostumi – razni duhovi, čarovnice, pošasti, mumije… Ena zelo priljubljenih idej za pustni kostum prihaja iz Latinske Amerike – to je smrtna lobanja, ki je značilna za praznovanje njihovega praznika spomina na mrtve. Ta maska zahteva predvsem več ličenja. Vendar v to ni vključeno samo packanje s črno ter belo barvo. Za to smrtno lobanjo so po navadi vključena ličila raznih barv. Po navadi se v predelu okoli oči (ki je črno obarvan) dodaja razne okraske, vzorce raznih barv (rdeča, modra, rumena). Pri tem kostumu vam predvsem priporočamo obisk spletnega portala Youtube, na katerem je ogromno posnetkov, ki vam bodo pomagali pri ličenju. Prav tako boste tudi dobili nekaj napotkov glede tega, katera ličila je najbolje kupiti ter kje. Eden bolj preprostih grozljivejših pustnih kostumov je mumija. Kupite več zavitkov gaze, ter ovijte svojo deklico, ki bo s tem postala ena najbolj groznih mask.     A mislite da je to to? Seveda ne! Še vedno imamo ogromno različnih predlogov, ki vam bodo pomagali izbrati primeren kostum. V tem delu članka vam bomo predstavili še nekaj idej za dekliške pustne kostume – recimo kostum lika iz risanke, zgodovinske figure ali celo izbira kostuma za morebitno prihodnjo kariero! Zakaj pa ne? No pa dajmo, nadaljujmo!

Klasični kostum čarovnice

Dekliški pustni kostum kavbojke

Si želi biti vaša hčerka kavbojka na divjem zahodu ter se boriti s kriminalom? Oblecite ji usnjeno uniformo, dodajte k temu še lasso ter klobuk, in že je pripravljena! Če želite tudi tokrat družinski kostum, se lahko oče obleče v kavboja, in se tako spremenita v tandem, katerega se bojijo vsi zlobneži na divjem zahodu. Morda pa se lahko oče obleče v Indijanca!

Dekliški kostum kavbojke je ponovno zelo popularen

Dekliški pustni kostum policajka

Diplomirala je na policijski akademiji in je pripravljena postati top policistka. Zato je najbolje, da dobi tudi primerno uniformo, da bo lahko opravljala svoj poklic. Ta dekliški policijski kostum je opremljen z orodjem, ki ga more vsebovati vsaka uniforma policaja. Ne pozabite na lisice, ne pozabite na pištolo… ter predvsem ne pozabite na njeno značko, da bo lahko dokazala, da je del elitne policijske akademije!

Steampunk kostum

Kaj je futurističen, a hkrati resnično eksploziven kostum iz preteklosti? Steampunk kostum! Ta zabavni žanr združuje viktorijanski slog z orodji in raznimi dodatki. Dekliška steampunk verzija tega kostuma ima veliko sloga ter stara, in prav tako zahteva malo kreativne žilice, da se kostum dodatno popestri. Le to pa lahko navdahne njene ustvarjalne, kreativne nagone! Seveda ne smemo pozabiti na kostum vampirja (http://www.maskarada.si), ki je eden najbolj kultnih. Tudi pri tem kostumu se lahko poigrate z raznimi ličili… seveda pa ne smete pozabiti na dolgo črno ogrinjalo ter umetne zobe, brez katerih noben vampirski kostum ni popoln!

Piratski kostum

Yawr! Je piratsko življenje za njo? Potem bi morala pluti na odprtem morju z dekliškim piratskim kostumom. Ne pozabite na trak okoli glave ter na klobuk in meč, in tako bo pripravljena na nepozabno pustolovščino za pust! Mogoče lahko kostumu dodate tudi črno obrobo okoli oči… spletite še par kit, in bo izgledala kot zabavni pirat Jack Sparrow iz filmov Pirati s Karibov. Zakaj pa ne?

Piratski kostum za male nadebudnice

rtvsporedi

Back to top